Reuzenei op de Grote Markt

Openingsweekend

Opening De Gendarmerie op 14 september

Op zaterdag 14 september is elke Aalstenaar welkom op het grote openingsfeest van De Gendarmerie. Bezoekers kunnen het nieuwe kinderdagverblijf Speurneus ontdekken of meer uitleg krijgen over De Caddi, de sociale superette. Dorst of honger? Ook het nieuwe buurtrestaurant De Combi zet zijn deuren voor de eerste keer open. Stroom vzw, de nieuwe uitbater, staat klaar om iedereen te verwelkomen. Gedurende de hele dag is er allerlei animatie op het binnenplein en kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende workshops.

Om deze feestelijke dag aan te kondigen, pakt de stad uit met een reuzenei op de Grote Markt. Kunstig gemaakt door de talentvolle Bram Buytaert, trok het ei al veel aandacht. Sinds vrijdagnamiddag 17 mei is het ook letterlijk opengebarsten. Wie door de barst gluurt, ontdekt nog meer talent. De Aalsterse kunstenaar MAT kroop in zijn tekenpen en toont met veel detail wat je allemaal kan doen op De Gendarmerie.

Speur je mee?

De Gendarmerie is meer dan een site met enkele nieuwe gebouwen, het is een ontmoetingsplaats waar ideeën tot leven komen. Nog niet ontdekte talenten krijgen er de kans om te ontplooien en te floreren.  Een maand lang, tot 9 juni, blijft het ei op de Grote Markt staan. Op zaterdag 18 mei, woensdag 22 mei en zaterdag 1 juni – telkens van 13 tot 16 uur - daagt De Gendarmerie de Aalstenaars uit om mee te speuren naar het logo in de tekening. Wie goed kijkt en telt, maakt kans op een leuk extraatje tijdens het openingsfeest van 14 september.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten