Aaron Blommaert

Abracadabra: de tien om te zien van Aaron

Vijf jaar geleden al op onze Piëdestal, nu op onze cover en zowat overal: Aaron Blommaert. De nog maar 20-jarige Aalstenaar presenteert op radiozender MNM, veroverde talloze harten als tovenaar in The Masked Singer, fans van de soap Familie kennen hem als ‘Raven’ en jongeren kennen hem wellicht nog uit de Ketnetreeksen ‘4eVeR’ of ‘#LikeMe’. Deze zomer presenteert Aaron opnieuw Tien om te Zien vanuit Westende. En daarom, zo ver zochten we het niet: 10x Aaron over zijn Aalsterse favorieten.

Aaron Blommaert

Piëdestal: Bert Vanmarcke

Bert liep de ‘Marathon des Sables’

Goeie voornemens en hoe eraan te beginnen. Vier jaar geleden, na de geboorte van zijn tweede dochter, wou Nieuwerkerkenaar Bert Vanmarcke (40) terug wat meer gaan sporten. Hij begon te lopen en stelde een nieuw doel: deelnemen aan de Marathon des Sables, een zesdaagse ultraloop in de woestijn van Zuid-Marokko. 5 loodzware etappes van samen 243 km met 4690 hoogtemeters in het brandende zand van de Sahara. Tom Waes deed het hem ooit voor. Maar vooral: wie doet het Bert na?

Bert Vanmarcke

40 jaar Bart Kaëll

“Parkfeesten vind ik de mooiste optredens”

Stap 1: je gaat achter elkaar zitten op de grond, benen gespreid. Stap 2: je zwaait met gestrekte handen van links naar rechts. Ziezo, je bent helemaal klaar om op 3 augustus mee te dansen op ‘De Marie-Louise’. Bart Kaëll (62) is die avond headliner op de Parkfeesten én hij heeft iets te vieren: 40 jaar op de planken.

Bart Kaell

Gil Gelders

"Ik probeer gewoon altijd te winnen"

Winnaar van Gent-Wevelgem, tweede in Parijs-Roubaix, zevende in Luik-Bastenaken-Luik en vorig jaar ritwinnaar in de Giro. Als een prof die resultaten kan voorleggen, zit hij in de categorie van de allerbesten. Gil Gelders speelde dat klaar, zij het wel in de categorie van de beloften. De 20-jarige Meldertenaar staat aan de rand van zijn eerste profcontract bij Soudal – Quick Step. Binnenkort hopelijk aan de start van ons Natourcriterium, maar nu al in CHIPKA: maak kennis met een wielertalent van eigen bodem.

Gil Gelders

CHIPKA juli & augustus 2023

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten