Bart Kaëll

Je komt op donderdag 3 augustus naar de Parkfeesten in Aalst. Wat mag het publiek verwachten?

Bart: “We komen naar Aalst met een niet alledaagse liveband, een mix van jong vrouwelijk talent en ervaren muzikanten, en brengen afwisselend nieuwe nummers en zeker ook alle hits. Die herkenbaarheid vind ik heel belangrijk. Ik sta dit jaar 40 jaar op de planken, dus de nummers van vroeger mogen zeker niet ontbreken.”

Doe je dat graag, zomerconcerten in het park?

Bart: “Heel graag, ik vind dat de mooiste optredens. De sfeer is er goed en de samenhorigheid groot. Mensen kunnen er gezellig iets eten en drinken en intussen genieten van muziek: niks moet, alles mag. Enkel nog duimen voor mooi weer.”

De Marie-Louise heeft generaties overleefd.

Bart Kaëll

“Op Parkfeesten bereik je een breed publiek en dat vind ik heel belangrijk. Nummers als ‘De Marie-Louise’, ‘Zeil je voor het eerst’ en ‘Mooi weer vandaag’ hebben verschillende generaties overleefd. In het Boudewijnpark was ik eens compleet van mijn melk toen enkele duizenden jongeren uit hun dak gingen op ‘Mooi weer vandaag’. Blijkbaar gebruiken vele jeugdbewegingen het nummer als wekker op kamp. Of vorig jaar nog, in Diksmuide, toen we zeker 80 jonge mensen met bordjes zagen. ‘Oei’, zei ik tegen Luc, ‘is er hier ergens staking?’ Bleek dat die bordjes voor mij waren. ‘Bart, I love you’ of ‘Bart, mag ik je telefoonnummer?’ stond erop. (lacht)

Kom je vaak in Aalst?

Bart: “Toch regelmatig. Jullie weten wel hoe je ambiance moet maken. Ik heb er al opgetreden op de Grote Markt en zelfs in het Stadspark, toen het nog Parkconcerten waren. En ook in mijn vrije tijd kom ik graag naar Aalst. Jullie hebben alles: aangename winkelstraten en goeie restaurants. Er ligt er zelfs eentje aan de rand van het park…”

Bart Kaëll

Alle redenen zijn goed voor een etentje. De dag voor je concert word je 63 én je viert je 40-jarig jubileum als artiest. Om aan te haken bij je nieuwe single: wat is jouw geheim?

Bart: “Hard werken en discipline. En in de eerste plaats zingen voor de mensen, niet voor jezelf. Natuurlijk moet je wel met plezier het podium op kruipen, anders lukt het ook niet. De wisselwerking die je dan krijgt met het publiek, da’s waarvoor ik het doe.”

‘Wat is jouw geheim’ werd geschreven door Jan Leyers. Hoe ontstond jullie samenwerking?

Bart: “De bal is aan het rollen gegaan tijdens het tv-programma ‘Liefde voor muziek’. Daar beloofde Jan me om ooit nog een nummer voor mij te schrijven. Hij dacht even dat ik het vergeten was, maar toen heb ik het nog ‘ns tegen z’n dochter Ella gezegd. En kijk, nu ligt ‘Wat is jouw geheim?’ er, een echte oorwurm. Wanneer Jan een nummer schrijft, heeft hij de persoon voor wie hij schrijft altijd in z’n hoofd en dat werkt. De commentaren zijn nu al heel positief. Het zou fijn zijn mochten we nog eens een echte hit scoren. Of wie weet, de Radio2-Zomerhit…”

In het najaar tour je weer met Luc langs Vlaamse theaters. Wat brengen jullie precies?

Bart: “Een mix van zingen en vertellen, van grappige en gevoelige momenten. Dat resulteert in een mooie en menselijke voorstelling. Tijdens onze vorige tournee kregen we altijd een staande ovatie. Zoiets… vergeet je nooit.”

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten