Verschillende leeftijden op de Graanmarkt

KOALA

Ontmoetingsplek voor ouders en (jonge) kinderen uit de wijk Mijlbeek

KOALA is een samenwerkingsverband tussen Huis van het Kind, Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen, de stad en het OCMW met de kinderdagverblijven Oogappel, Notendop en Pinnemuts, Kind & Gezin, kinderdagverblijf ‘t Patoeterke van vzw Denderkind, kinderdagverblijf Mezennestje en Kinderdagverblijf Tatien.

Een boek lezen, samen een spel spelen, andere mama’s en papa’s ontmoeten, op bezoek naar de bibliotheek, even tot rust komen met een kopje koffie of thee, babymassage, vragen over kinderopvang of over je rechten…? Het kan allemaal bij KOALA Aalst, een spel- en ontmoetingsplek voor gezinnen met jonge kinderen (0-3 jaar) die wonen in de wijk Mijlbeek. Het project wil bovendien kinderopvang toegankelijker maken en organiseert regelmatig acties.

Wanneer kan je terecht bij KOALA?

  • Elke 1e, 2e en 3e woensdag van de maand, van 9.30 tot 11.30 uur in de Twee Hagenstraat 33, Aalst
  • Elke laatste woensdag van de maand, van 9.30 tot 11.30 uur in de Rozendreef 161, Aalst
Icon Select

Contacteer KOALA

Heb je vragen? Je kan de collega's van KOALA bereiken via 0486 81 28 47 of een mailtje sturen.

Ontmoeting in Huis van het Kind

Ontmoet andere ouders en kindjes

Tijdens dit ontmoetingsmoment georganiseerd door Wiegwijs ben je welkom met je kindje.  Hier is alle ruimte om te spelen voor jonge kinderen. Ook voor ouders is er ruimte om elkaar te leren kennen, te praten en ideeën uit te wisselen.  

Vanaf 11 januari 2024 is het ontmoetingsmoment er elke donderdag van 9 tot 12 uur in Huis van het Kind (Grote Markt 3, Aalst). 

Icon Select

Contacteer Wiegwijs

Je kan een mailtje sturen naar Katrien Wanner via de knop hieronder of bellen naar 0471 35 25 95.

Wereldmama's

Anderstalige moeders met kinderen van 0 tot 3 jaar kunnen wekelijks deelnemen aan 'Wereldmama's' in Huis van het Kind. Integratie, samen Nederlands leren, ondersteuning bij de opvoeding en de stad leren kennen zijn de doelstellingen van deze vormings- en ontmoetingsmomenten. Mama's en kinderen kunnen samen deelnemen aan de bijeenkomsten.

Leer je buren kennen

Buurtproject B²

Met het Buurtproject B² van Mensen voor Mensen wordt ingezet op kleine ontmoetingen tussen buurtbewoners met een groot effect.

Het doel van het B² project is om kleine ontmoetingen te boosten tussen buurtbewoners, isolement te doorbreken, verbinding tussen buren te versterken en zo ieders maatschappelijke participatie en welbevinden te verhogen.

Concreet doet de vzw dat door onder andere verbindende acties op te zetten in 3 grote buurten in Aalst via outreach. (Het gaat over de 3 administratieve buurten: Aalst Rechteroever Periferie Noord, Aalst Rechteroever Centrum en Aalst linkeroever Centrum Noordwijk).

Icon Select

Contacteer Vierdewereldgroep

  • St-Annalaan 41/02, 9300 Aalst
  • Eva: 0485 95 69 15 / Mieke: 0485 95 69 05 /Maria: 0484 70 01 78

Buren verbinden met de Buurbel

Stad Aalst lanceert de Buurbel. De bedoeling is om buren die hulp vragen of bieden telefonisch met elkaar te verbinden. Heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld een tuinklusje? Doe dan een beroep op de sympathieke buren van de Buurbel. Doe je graag eens een boodschap voor een gebuur? Stel je dan kandidaat als hulpgever. Buurbel je mee? Bel naar 078 25 04 13 of registreer je via de website van Give A Day.

Buurbel Aalst
Buurbel Aalst
Buurbel Aalst

Ontmoeten in de lokale dienstencentra

Een lokaal dienstencentrum – of kortweg een LDC – is een plek waar jij en je buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Je kan er tijdens de openingsuren vrij in en uit lopen. Kom langs voor een babbel, een leuke activiteit of een lekkere en gezonde maaltijd. Heb je vragen en weet je niet waar naartoe? Je kan advies en informatie vragen bij de centrumleider.

Je kan in Aalst terecht in één van de drie lokale dienstencentra: LDC de Maretak, LDC De Toekomst en LDC De Dendervallei.

LDC De Maretak
Albrechtlaan 119a
9300 Aalst

LDC De Dendervallei
Alfons De Cockstraat 12a
9310 Herdersem-Aalst

LDC De Toekomst
Sint-Kamielstraat 85
9300 Aalst

Mantelzorgcafé De Palto

De meeste zorg en ondersteuning voor ouderen en zorgbehoevenden wordt geboden door informele zorgdragers - mensen die dit niet beroepshalve doen - zoals familie, buren, vrienden of vrijwilligers. Zij doen dit uit idealisme, vriendschap, liefde, of omwille van een familiale band. De stad ondersteunt mantelzorgers (personen die voor een familielid zorgen) en heeft samen met de lokale dienstencentra café De Palto opgericht.

De Palto is een ontmoetingsplek waar mantelzorgers terechtkunnen voor een kop koffie terwijl zij in een ontspannen sfeer verhalen kunnen uitwisselen met anderen.

Waar en wanneer kan je terecht in De Palto?

De Palto vindt elke tweede maandag van de maand plaats in één van de drie lokale dienstencentra. Inschrijven kan bij LDC De Maretak op het telefoonnummer 053 72 29 20.

LDC De Toekomst
Sint-Kamielstraat 85
9300 Aalst

LDC De Dendervallei
Alfons De Cockstraat 12a
9310 Herdersem-Aalst

LDC De Maretak
Albrechtlaan 119a
9300 Aalst

mantelzorgcafé De Palto
De Palto
Video

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten