Wat doet een regisseur Lokaal Sociaal Beleid?

"Onze job is erg veelzijdig. We vertrekken van het lokaal beleidsplan Aalst 2020-2025 dat een overzicht biedt van ambities, doelstellingen en acties waar we vanuit het lokaal bestuur de komende jaren willen op inzetten. Concreet wil dit bijvoorbeeld zeggen dat we projectoproepen uitschrijven, samenwerkingsovereenkomsten opmaken tussen de stad en lokale partners, de lopende overeenkomsten opvolgen,... We gaan ook aan de slag met signalen rond specifieke noden. We kunnen hiertoe werkgroepen oprichten, beleidssignalen doorgeven, vormingen organiseren, …  Het Welzijnsforum wordt ook door ons georganiseerd, met ondersteuning van onze collega Yaëlle", vertellen Lore en Jutta. 

Lore Robeyns is in dienst bij Stad Aalst sinds oktober 2021. Ze studeerde sociologie en antropologie en werkte eerder bij de Kringwinkel, Landelijke Thuiszorg, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en CAW Groep vzw.

Jutta Sintobin is in dienst bij Stad Aalst sinds juli 2023. Ze studeerde politieke wetenschappen en werkte hiervoor bij Billie Bonkers en SAAMO Denderleeuw & Ronse.

"Vanuit de regierol lokaal sociaal beleid trachten we het aanbod van hulp-en dienstverlening af te stemmen op de lokale behoeften en willen we ervoor zorgen dat alle Aalstenaars toegang hebben tot de verschillende levensdomeinen (inkomen en materieel welzijn, opleiding en activering, opvoeding en onderwijs, welzijn en gezondheid, wonen en leefomgeving, vrije tijd en sociaal netwerk). Hierin zijn we gebonden aan de doelstellingen van het lokaal sociaal beleidsplan en de beleidskeuzes die gemaakt zijn/worden. Als regisseur hebben we een breed zicht op wat er beweegt in Aalst", vertellen ze.

Wij proberen ervoor te zorgen dat alle Aalstenaars toegang hebben tot de verschillende levensdomeinen.

Lore & Jutta
Jutta en Lore

Lid worden van het welzijnsforum

Het Welzijnsforum is een forum dat lokale welzijnsactoren met werkingsgebied in Groot-Aalst samenbrengt met het oog op bevorderen en het inspireren van het lokaal sociaal beleid. Het Welzijnsforum wordt drie maal per jaar georganiseerd.

Icon Select

Vragen? Opmerkingen? Raad nodig?

Heb je zelf signalen, vragen over werkingen, mogelijkheden om door te verwijzen of wil je een toelichting geven op het Welzijnsforum? Je kan ons altijd mailen.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten