Kunstoevers affiche

Hoe moet de affiche eruitzien?

Of het nu een tekening, schilderij, foto, collage of iets totaal unieks is, de keuze is volledig aan jou. Hou er rekening mee dat het afficheformaat A3 (297x420 mm) is, en het beeld moet worden aangeleverd in PDF-formaat. Naast een beeld bevat de affiche ook de naam en datum van het festival. 

Wie gaat de affiche beoordelen?

Een deskundige jury bestaande uit leden van de verschillende diensten van de stad, de Academie voor Beeldende Kunsten, Rotor, Netwerk Aalst en Kunstoevers zal het winnende ontwerp selecteren. De gelukkige winnaar ontvangt een prijs van 750 euro. Het winnende beeld zal een jaar lang worden gebruikt in Kunstoevers-communicatie. Bovendien worden alle inzendingen tentoongesteld tijdens Kunstoevers, zodat jouw creatieve bijdrage zeker niet onopgemerkt blijft.

Lees zeker ook nog eens de voorwaarden na. 

Voorwaarden voor deelname aan de wedstrijd

  1. Iedereen kan aan de wedstrijd deelnemen, met uitzondering van werknemers van de dienst Cultuur en de leden van het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad.
  2. Maak een beeld voor de Kunstoeversaffiche. Welke techniek je hiervoor gebruikt is helemaal vrij: een tekening, schilderij, foto, collage of nog iets helemaal anders.. dat bepaal je volledig zelf. Indien gebruikgemaakt wordt van bestaande foto’s, afbeeldingen, … moeten alle bewijzen voorgelegd worden in verband met de auteursrechten die betaald zijn voor het gebruiksrecht ervan. De ontwerper kan deze kosten niet verhalen op de stad Aalst
  3. Het formaat van de affiche is A3 (297x420mm). De affiche wordt aangeleverd als PDF (minimale resolutie voor drukwerk is 300 DPI) of wordt fysiek overhandigd aan de balie van het administratief centrum.
  4. Het ontwerp bevat naast een beeld volgende elementen:
    1. De naam van het festival (Kunstoevers). 
    2. De datum (18-19-20 mei 2024).
    3. Het gebruikte lettertype is volledig vrij.
  5. Elke deelnemer mag meerdere ontwerpen inzenden met een maximum van 3 per persoon.
  6. De winnaar krijgt inspraak bij het ontwerp van de afgeleide producten: - postkaarten (A6-formaat, 10,5 x 14,8 cm) - stickers (vrij formaat) - profielafbeelding voor sociale media (Facebook) - borden aan de ingangswegen.
  7. Het ontwerp mag niet openbaar worden gemaakt alvorens de winnaar wordt bekendgemaakt.
  8. De auteursrechten van het winnende ontwerp worden overgeleverd aan de Stad Aalst. Het beeld kan gedurende 1 jaar gebruikt worden in de Kunstoeverscommunicatie.
  9. Alle inzendingen worden getoond tijdens Kunstoevers.
  10. Dien je ontwerp voor 18 februari in via het inschrijvingsformulier of overhandig jouw ontwerp op A3-formaat tijdens de openingsuren aan de balie van het administratief centrum (Werf 9 - 9300 Aalst).
  11. Een jury bestaande uit de verschillende diensten van de stad; Academie voor Beeldende Kunsten; Rotor, Netwerk Aalst en Kunstoevers kiest het winnende ontwerp. De winnaar wordt bekendgemaakt op 10 maart. De winnaar ontvangt 750 euro.
Icon Select

Laat je inspiratie stromen voor Kunstoevers 2024!

Heb je zin én toffe ideeën gekregen voor de nieuwe Kunstoeversaffiche? Dan kan je jouw idee insturen tot en met 18 februari 2024.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten