Sint-Maarten Lichtwandeling

Het programma van de Sint:

Hemelbus

De Sint ontvangt graag brieven en tekeningen wanneer hij naar Aalst komt. Daarom staat zijn hemelbus vanaf maandag 14 oktober tot dinsdag 12 november aan het stadhuis op de Grote Markt. Kinderen die een brief of tekening achterlaten met hun adres ontvangen post terug van Sint-Maarten.

Hemelbus

De lichtwandeling

Lichtwandeling

Lichtwandeling

Van 28 oktober tot en met 10 november kleuren projecties vier locaties de stad met animaties uit het prentenboek 'Maarten en de magie van de mantel'. Het verhaal van Mario De Koninck en illustrator Nikola Hendrickx wordt dagelijks verteld van 18 tot 22 uur. De lichtwandeling start bij 't Gasthuys - Stedelijk Museum en eindigt aan de Sint-Martinuskerk. Haal bij start van de wandeling je wandelkaart af aan het museum, het toeristisch infokantoor op de Hopmarkt of download het op www. tgasthuys.be.

Beleef de magie van de lichtwandeling ook gezellig thuis. Het boek 'Maarten en de magie van de mantel' is te koop voor 15 EUR bij Visit Aalst en 't Gasthuys - Stedelijk Museum.

Video

Intrede

Aankomst van de Sint

Op zondag 3 november meren Sint-Maarten en z’n Pieten rond 15 uur aan bij het Werfplein. Een halfuur later gaat het in stoet richting de Grote Markt, waar de Sint alle kinderen toespreekt vanop het podium. Verwacht een gevarieerde Sint-show met dans, spel en goochelacts. Van 15 tot 17.30 uur is de Grote Markt bovendien het kinderparadijs met activiteiten en spelletjes. Voor elk kind is er een cadeautje.

Breng ook een bezoekje aan de opendeurdag van Huis van het Kind vanaf 13 uur op de binnenkoer van het stadhuis. Van 13 tot 15 uur is er een workshop vlaggetjes maken.

Kirsten Segaert

Lichtjesstoet

Shana De Neve

Lichtjesstoet

Zondagavond 10 november stijgt de spanning, want die nacht wordt aan de deur geklopt. Maar voor het zover is, kun je deelnemen aan een lichtjesstoet. Maak een eigen lampion tijdens een van de workshops in Utopia, Huis van het Kind of ‘t Gasthuys – stedelijk museum. Inschrijven kan op www. tgasthuys.be. Op de avond zelf worden er ook papieren lampionnen voorzien, af te halen vanaf zondagmiddag in het museum.

Het avondprogramma begint om 17 uur op de Oude Vismarkt met muziek van de Marimbros. Om 18 uur vertrekt de stoet door het centrum van Aalst begeleid door vuurartiesten, de troubadours van Tot Morgen en Romeins soldaat Maarten te paard. De stoet van 1 kilometer eindigt rond 19.30 uur opnieuw op de Oude Vismarkt.

Sint-Maartensjaarmarkt

Sint-Maartensjaarmarkt

Van 9 tot 15 uur kun je in de omgeving van de Watertoren en Houtmarkt koopjes doen bij een 250-tal marktkramers uit alle hoeken van het land. De jaarlijkse Sint-Maartensjaarmarkt is intussen al aan zijn 71ste editie toe.

De kramen staan opgesteld in de Pontstraat, Houtmarkt, Zonnestraat, Maanstraat, Sint- Kamielstraat, Watertorenstraat, Osbroekstraat, Scherreveldstraat en Sint-Janstraat. Aan de Watertoren komt de Sint naar goede traditie langs om snoep en lekkers uit te delen vanaf 9 uur. 

Tim Delmoitie

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten