Piëdestal: Mariska Van Lissum

Mariska Van Lissum

Aan de muren portretschilderijen, in de hal circuserfstukken, op de kasten schedels en andere curiosa… het eclectische interieur van Mariska Van Lissum weerspiegelt perfect haar persoonlijkheid. Want Mariska is niet voor één gat te vangen: de werkuren zijn gevuld met tatoeëren; alle uren erna met carnaval, schilderen, tekenen, kledij pimpen en juwelen ontwerpen. CHIPKA mocht een namiddagje ronddolen in het creatieve brein van de bekende Circus Jhony-telg en kwam er na een hartelijke afscheidsknuffel met een gevuld notitieboekje weer buiten. 

Hip Hip Health Hub

Het centrum voor zorginnovatie ‘Health Hub Aalst’ bestaat 1 jaar. Elke Vijverman, general manager van Health Hub Aalst, is een tevreden vrouw. Zorginnovatie in Vlaanderen mag nu ook in één adem met Aalst genoemd worden.

General Manager Elke Vijverman en drie ondernemers van Health Hub Aalst

"Van een job in de kinderopvang kun je echt gelukkig worden"

Volgens een grafiek op VRT NWS gaf de Vlaamse overheid in 2023 liefst 826 730 miljoen euro uit in de kinderopvang. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover het jaar 2019. Toch blijven de nijpende problemen in de sector aanhouden en komen ze grofweg neer op twee woorden: plaatstekort en personeelstekort. Want ondanks de forse investering is er een daling van het aantal beschikbare plaatsen. Ook in Aalst is die dalende trend helaas zichtbaar. Waren er in 2019 nog 1 247 plaatsen, dan was dat aantal in het derde kwartaal van 2023 gedaald tot 1 180. Toch zit de stad niet stil. Dit jaar komen er opnieuw 36 plaatsen bij. Adriaan Huyghe, teamverantwoordelijke bij Huis van het Kind komt met tekst en uitleg. “Kinderopvang dicht bij huis, daar zetten we vol op in.”

Kinderopvang in Duimelot

Lees de volledige CHIPKA digitaal

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten