Is de rioolaansluiting van je woning verstopt? En is dit het gevolg van een obstructie, verstopping of een breuk aan de huisaansluiting? Maak dan hier jouw melding. De stad treedt op wanneer de verstopping zich onder het openbaar domein bevindt en het een gevolg is van een gebrek aan de huisaansluiting.

Procedure

Als eigenaar van het perceel neem je zo snel mogelijk volgende acties.

 1. Bij verstopping laat je de riolering op jouw privé-eigendom en zijn aansluiting tot in de hoofdriool ontstoppen door een ontstoppingsfirma.

 2. De ontstoppingsfirma dient een verslag en beelden van het uitgevoerde rioolonderzoek af te leveren en ook een markering aan te brengen op het openbaar domein van de exacte locatie huisaansluiting.

 3. Wanneer de riolering verstopt blijft, kun je een beroep doen op de dienst Openbare Werken van de stad.

 4. Vul het formulier 'verstopping van huisaansluiting' in.

 5. Maak een melding en voeg onderstaande documenten toe aan je melding:

  • Het formulier 'verstopping van huisaansluiting' ingevuld en ondertekend

  • Het verslag en beelden van het uitgevoerde rioolonderzoek

  • Een foto van de markering op het openbaar domein van de exacte locatie van de huisaansluiting

  • De factuur van de verstoppingsfirma

  • Bewijs van betaling

 6. De dienst Openbare Werken evalueert jouw aanvraag.

 7. De dienst treedt op wanneer blijkt dat de verstopping zich onder het openbaar domein bevindt.

Kost

Indien de dienst Openbare werken vast stelt dat de verstopping het gevolg is van een breuk van de riolering in het openbaar domein dan zijn de herstellingskosten ten laste van de stad. Jij kan ook de gemaakte kosten van de ontstoppingsfirma terug vorderen via je brandverzekering. Enkel indien je brandverzekering deze schade niet dekt, kan er een volledig dossier schade door de stad ingediend worden.

Wanneer de verstopping niet het gevolg is van een breuk in het voetpad of de rijweg zullen de geleverde prestaties, van de onderhoudsaannemer van de stad, verrekend worden aan jou. De gemaakte kosten van de ontstoppingsdienst kunnen in dit geval ook niet op de Stad Aalst verhaald worden.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten. Heb je een vraag of opmerking? Maak een melding