Render Siesegem

Wat is het bedrijvenpark op Siesegem?

Het bedrijvenpark op Siesegem is een uniek Aalsterse project. Met een innovatieve mix van bedrijveninfrastructuur en kwalitatieve natuur- en groeninrichting, zorgt de site voor een belangrijke economische impuls. Het bedrijvenpark wil onder meer een invulling geven aan organisaties en bedrijven actief in de sector “Health & Care”. Hierdoor krijgt onze stad een versterkte aantrekkingskracht voor nieuwe investeringen, innovaties en extra werkgelegenheid.

Voor wie?

Siesegem wordt bestemd voor bedrijfsactiviteiten in productie, logistiek, onderzoek en ontwikkeling. Dit binnen het brede thema van gezondheid en zorg. Mogelijke activiteiten kunnen zijn: ontwikkeling en productie van medisch apparatuur, logistiek beheer van farmaceutische producten en sterilisatie van medische hulpmiddelen. Ook nanotechnologie en robotica behoren tot de mogelijkheden.

Deze bedrijven zullen samen zorgen voor een maximale werkgelegenheid voor zowel laag-, technisch- als hooggeschoolden. Denkers en doeners zullen hun gading kunnen vinden in deze aantrekkelijke en kwalitatieve werkomgeving. Onze stad biedt heel wat potentieel om deze jobs lokaal in te vullen. Het project zal 1 500 rechtstreekse werkgelegenheidsplaatsen genereren.

Wat mag je verwachten?

Siesegem

Groen bedrijvenpark

De projectsite van 87ha zal 36ha kwaliteitsvol groen bevatten met tal van sierlijke boomvariëteiten en bloemen. De hoofdwegen van het bedrijvenpark wordt een laan met prachtige ratelpopulieren. In totaal zullen er maar liefst 500 nieuwe bomen worden aangeplant, alleen al op de noordelijke site.

Fietspaden

Fiets- en wandelvoorzieningen

Binnen het bedrijvenpark worden er veilige voetpaden en fietspaden aangelegd. Zo komt er onder meer de fietssnelweg F414 die dwars door het bedrijvenpark loopt. Deze volledig uitgeruste verbinding tussen Aalst en Zottegem garandeert veilig fietsen over een langere afstand. Het bedrijvenpark zal ook aangenaam zijn om te wandelen.

Mobiliteit

Mobiliteit

Buurtbewoners, werknemers van bedrijven en passanten kunnen op de fiets of te voet via Siesegem vlot het centrum en station van Aalst bereiken vanwaar andere vervoersmodi (bus, trein, taxi, deelwagens en deelfietsen) een duurzame mobiliteitsmix garanderen.

Waterbuffer

Slim waterplan

Elk bedrijf zal moeten voldoen aan de strengste eisen rond de regenwaterafvoer en de infiltratie- en waterbuffervoorzieningen. Het hemelwater dat niet infiltreert of wordt hergebruikt, vloeit naar de Siesegembeek, Ediksveldebeek en de grachten. Bij grotere regenval gaat de overstort vanuit de grachten richting de bufferbekkens.

Gefaseerd werken

De werken aan het bedrijvenpark worden gefaseerd. Tot op heden zijn we in fase 1 (=noordelijke fase boven de beekvallei) waarbij de site wordt ingericht en op heden een vergunningsaanvraag werd ingediend voor de wegenis en de groeninfrastructuren. De invulling van de percelen onderdeel uitmaken van een aparte aanvraag. Fase 2 pas kan aangevat worden nadat 75% van fase 1 effectief ontwikkeld is.

Siesegem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief over Siesegem

Icon Select

Contacteer ons

Heb je vragen over het bedrijvenpark Siesegem? Stel ze dan aan onze medewerkers en ze helpen je graag verder. 

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten