Praktische informatie

Maak sap van je eigen fruit

De mobiele fruitpers maakt van je eigen fruitoogst een natuurtroebel sap. Het fruit wordt gewassen, vermalen, geperst, kortstondig gepasteuriseerd en verpakt in bag-in-box.

Rood fruit

Belangrijk om te weten

  • De vruchten mogen niet beschimmeld of rot zijn. Gestoken of afgevallen vruchten zijn geen probleem, als ze maar binnen de week geperst worden.

  • De appels en peren mogen niet te zacht of te melig zijn, hoe harder het fruit, hoe hoger het rendement sap en hoe helderder het sap. 

  • Om het smaakpallet van het sap te verruimen kan je zoete met zure variëteiten mengen.

  • Fruit zoals aardbeien, krieken (ontpit), kersen (ontpit), rabarber, aalbes, framboos, pruim (ontpit)  zijn meestal vroeger oogstklaar. Vries ze in om ze op een later tijdstip in combinatie met appels te laten persen. Het ingevroren fruit dient voor het persen volledig ontdooid te zijn.

  • Het fruit zal worden geperst als je minimaal 75 kg (+- 3 volle fruitkisten) fruit meebrengt. 8 kg (val)fruit of aangetast fruit (niet rot) geeft je 5 liter sap. 

Locatie

Icon Select

Reserveer je plaats

Wil je zeker zijn van een plek aan de mobiele fruitpers? Mail dan je gegevens naar info@appelperslerouge.be.

Routebeschrijving

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten