Wat is sociale economie?
Dankzij een duurzame job binnen de sociale economie krijgen mensen uit kansengroepen opnieuw de kans om een volwaardige en zinvolle rol te spelen in onze samenleving. Tegelijk worden ze klaargestoomd om binnen een bepaalde termijn door te stromen naar een job in de reguliere arbeidsmarkt.
HANDEL Samen & Sociaal
HANDEL Samen & Sociaal is een interlokale vereniging van 8 steden en gemeenten (Haaltert, Herzele, Aalst, Ninove, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Sint-Lievens-Houtem). Samen met de 6 sociale-economiebedrijven uit onze regio en andere lokale partners willen we de sociale economie versterken en meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen.
De stad Aalst neemt hiervoor de regierol sociale economie en werk op en krijgt financiële ondersteuning vanuit het Vlaams departement Werk & Sociale Economie.
Doeners.be
Op het platform Doeners.be vind je de ideale partners om een samenwerking aan te gaan met een bedrijf uit de sociale economie. Zo vind je er meer dan 400 sociale-economiebedrijven in heel Vlaanderen die jouw bedrijf operationeel kunnen ondersteunen. Bovendien kan je er zelf ook een vraag of oproep naar een geschikte partner lanceren.
De Loods
De Loods vzw is een maatwerkbedrijf dat 120 mensen met verminderde kansen op de arbeidsmarkt tewerkstelt in verschillende projecten zoals het buurtrestaurant, groenonderhoud, bioboerderij en Zorgzame buurt.
De Kringwinkel
Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen is actief op tal van domeinen: de inzameling en verkoop van herbruikbare goederen, de inboedelservice, textielinzameling via straatcontainers, de energiesnoeiers, het upcycle naaiatelier...
Groep Intro
Groep Intro zet in op een inclusieve samenleving aan de hand van tewerkstelling, vorming, coaching en advies. Als maatwerkbedrijf bieden zij hun groen- en renovatiediensten aan in onze regio.
Sociale-economiebedrijven in Aalst
In regio Aalst zijn er 6 sociale-economiebedrijven gevestigd die elk op hun eigen manier actief zijn op verschillende domeinen van het dagelijks leven. Door gebruikte spullen een nieuw leven te geven, fietsen te herstellen, groenopdrachten uit te voeren, biologische groenten te kweken, producten te verpakken, drukwerk en pakjes met de fiets te bezorgen en nog tal van andere activiteiten slagen de sociale-economiebedrijven in onze regio er zo in om meer dan 600 personen zinvol werk te geven. En zo ook elke dag het verschil te maken voor de samenleving.