Panelgesprek tijdens boekvoorstelling

Boekvoorstelling

In haar thuis- en zorgstad Aalst lanceert Candice De Windt, samen met co-auteur Toon Quaghebeur, het boek “100 redenen om verpleegkundige te zijn, te worden en te blijven”. Sinds 2022 heeft ze als zorg- en welzijnsambassadeur in Vlaanderen de opdracht om zorgberoepen binnen Vlaanderen te promoten. Samen met Toon Quaghebeur, programmadirecteur Gezondheid bij Hogeschool UCLL, verzamelde ze alle argumenten en verhalen die het beroep van verpleegkundige zo bijzonder maken.

Aalst quote

Ga voor het mooiste beroep van de wereld

Candice De Windt
Speech Candice De Windt

Aalst zorgstad

Candice De Windt vond Aalst, als zorgstad, de ideale locatie om haar boek te lanceren.

In de regio is 1 op de 4 jobs zorggerelateerd, ongetwijfeld het gevolg van de vele zorggerelateerde bedrijven die zich hier hebben gevestigd. De stad Aalst alleen al stelt meer dan 622 zorgmedewerkers tewerk in vier woonzorgcentra, twee serviceflatresidenties, een erkende thuiszorgdienst en een lokaal dienstencentrum.

Zorginnovatie

Dankzij een niet aflatende focus stimuleert de stad ook innovatie in de zorg. Alleen al bij de stad hebben we twee projecten om zorginnovaties te stimuleren: ZorgLab Aalst en Health Hub Aalst. Daarbij betrekken we zowel de burgers, de zorgbedrijven maar ook de belangrijke spelers op het gebied van onderzoek en onderwijs.


Met de campussen van Odisee en Hogent en tal van verschillende zorgopleidingen op het grondgebied, is de wetenschappelijke insteek in die zorginnovatie verzekerd. Aalst is een zorgstad bij uitstek met zowel aantrekkelijke zorgwerkgevers alsook ondersteuning voor zorgprofessionals.

Panelgesprekken

Panelgesprek tijdens boekvoorstelling
Candice De Windt overhandigt boek aan Nancy Boterberg

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten