Zeebergbrug over de Dender

Waarom zijn de werken nodig?

Bij baggerwerken werden onder de Zeebergbrug overblijfselen gevonden van funderingselementen van een eerdere brug. Die overblijfselen zouden de vlotte waterafvoer belemmeren en de scheepvaart hinderen als de nieuwe stuw in gebruik wordt genomen. Daarom worden ze eerst verwijderd. De werken gebeuren in opdracht van De Vlaamse Waterweg.

Het nieuwe stuwsluiscomplex stroomopwaarts aan de Electrabel- en Schottesite zal na de werken onder de Zeebergbrug in gebruik kunnen worden genomen.

Gevolgen voor het verkeer

De werken onder de brug worden op vraag van de stad uitgevoerd tijdens de vakantieperiode. Dan is er minder verkeer op de N9. Het verkeer moet wel een omleiding volgen:

  • Voetgangers en fietsers worden omgeleid via de Leo Gheeraertslaan - Sint Annabrug - Burchtstraat.
  • Doorgaand gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de ring:
    • Doorgaand verkeer komende van de E40 volgt vanaf de autostrade een omleiding via de R41 (niet via Haring).
    • Doorgaand verkeer komende van Asse dient aan het kruispunt met de Colruyt rechts af te slaan naar de Albrechtlaan en de ringweg R41 verder te volgen.
    • Doorgaand verkeer komende van de Moorselbaan richting de E40 slaagt aan het kruispunt met het OLV-ziekenhuis meteen rechtsaf en volgt de ringweg R41 verder;
  • Lokaal gemotoriseerd verkeer komende van de deelgemeenten en buurtgemeenten dient ook de omleiding te volgen via de ring. Er zijn voldoende invalswegen op de ring om op je bestemming te komen in het centrum.
Icon Select

Ook werken in de Burchtstraat en Erembodegemstraat

Van maandag 10 juni tot en met zondag 18 augustus vinden er werken plaats in de Burchtstraat en de Erembodegemstraat. Daar worden ondergrondse hoogspanningskabels gelegd door netbeheerder Elia.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten