Hoezekouterdreef
Icon Select

Brug over E40 afgesloten van 19 tot en met 21 februari

De aannemer voert werken uit aan de voet van de brug om de E40 over te rijden. De brug is opnieuw afgesloten van maandag 19 februari tot en met woensdag 21 februari.

Wat houden de werken in?

Half oktober 2023 start aannemer Audebo, in opdracht van de stad, met het saneren van het lozingspunt op Hoezebeek. Momenteel wordt het rioleringswater van niet enkel de Hoezekouterdreef, Marcel De Bischopstraat en Kleine Hoezekouter, maar ook het rioleringswater van Kareelstraat en Lokerenveldstraat geloosd in de Hoezebeek. Om die straten aan te sluiten op het waterzuiveringsstation wordt er in de akkers parallel met de Hoezebeek een vuilwaterriolering aangelegd. Die riolering wordt op de riolering in de Sint Jobstraat aangesloten. Regenwater wordt apart afgevoerd naar een bufferbekken waarna het vertraagd wordt geloosd in de Hoezebeek. 

De aannemer zal volgende werken uitvoeren: 

  • Opbreken van bestaande wegverharding;
  • Opbreken van de bestaande riolering;
  • Aanleg van een nieuwe riolering + aansluiting op de Aquafin-collector;
  • Aanleg rijweg in bitumineuze verharding;
  • Aanleg van een bufferbekken.

Gevolgen voor het verkeer

  • Voetgangers en fietsers kunnen passeren;
  • Doorgaand gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de rotonde Haring -  Geraardsbergsesteenweg (N45-N460) - Dreefstraat - Dries- Pijpenbeek - Mortelveld.
Icon Select

Wie kan je contacteren?

Voor verdere vragen over de stadsprojecten en specifieke informatie met betrekking tot de lopende werken, staat Dries Phlips paraat als werftoezichter voor de stad. Hij is bereikbaar via telefoon op 0470 20 88 42 of je kan hem een mailtje sturen.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten