Gedenkboom begraafplaats Baardegem
Icon Select

Wat is een gedenkboom?

De gedenkboom is een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten in hun verdriet en het helpt bij het verwerkingsproces.

Aan het monument in cortenstaal worden blaadjes bevestigd waarop de naam van een overledene, al dan niet met de geboorte- en overlijdensdatum, wordt gegraveerd.

Het was naar aanleiding van het overlijden van één van hun leden, de heer Paul Boeykens, dat de dorpsraad van Baardegem met het idee van een gedenkmonument kwam aankloppen bij de stad.

Daarom werd de eerste gedenkboom in Baardegem geplaatst en is het eerste blaadje dat er werd aangebracht, een aandenken aan het overlijden en de uitstrooiing van de heer Boeykens.

Gedenkblaadjes zijn te koop

Na Baardegem krijgen ook alle andere Aalsterse begraafplaatsen een gedenkboom. Er komen acht kleine bomen in de deelgemeenten en één groter exemplaar op de begraafplaats in het centrum.

Iedereen kan als herdenking een gedenkblaadje aankopen. Het maakt niet uit of de persoon in kwestie pas recent of al jaren geleden overleed. 

Het blaadje wordt in de boom bevestigd door een medewerker van de begraafplaats. Het kost 100 EUR en blijft gedurende 10 jaar hangen. Voor meer info kan je terecht op de website aalst.be of stuur je een mailtje naar overlijdens@aalst.be.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten