Maatregelen

De bewoners uit de getroffen zone, de Eugeen Bosteelsstraat en de Désiré De Wolfstraat, wordt gevraagd om een aantal instructies op te volgen. Zo wordt gevraagd om verontreinigde oppervlaktes zoals de tuin te vermijden en huisdieren niet binnen en buiten te laten lopen. Ramen en deuren moeten gesloten blijven bij droog, winderig weer. Er wordt ook aangeraden om zelf geen puin te rapen en geen zelfgeteelde groenten, fruit of bloemen te plukken.

Stad en gespecialiseerde firma verwijderen asbestdeeltjes

Een gespecialiseerd bedrijf zal de verontreinigde daken, achtergevels, tuinen en terrassen schoonmaken. Dat gebeurt na afspraak met de bewoners.

Intussen doet de stad het nodige om verdere verspreiding van asbestdeeltjes, de zogenaamde secundaire contaminatie, tegen te gaan. De politie sloot meteen na ontvangst van het verslag van de asbestdeskundige de Eugeen Bosteelsstraat af. Zo werden asbestdeeltjes niet verder via het doorgaand verkeer verspreid. Vijf instabiele en beschadigde asbestschouwen werden omhuld in zakken en weggehaald. De brandweer spoelde de openbare weg, geparkeerde wagens, gevels en bereikbare daken af.

Ook aan de uitgebrande woning werd het nodige gedaan: de bovenste verdieping  van de uitgebrande woning werd afgedekt met een zeil. Losliggende leien op het dak werden weggehaald en ramen werden dichtgemaakt.

Icon Select

Waar kan ik meer informatie vinden?

Woon je in de buurt van de Eugeen Bosteelsstraat en heb je vragen over de gezondheidsrisico’s van asbest? Dan kun je op de website van de Vlaamse overheid terecht voor meer informatie.

Heb je geen toegang tot internet? Neem dan telefonisch contact op met het Team Vergunningen en handhaving milieu van de stad via het nummer 053 77 93 00.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten