Fietsen langs stadspark

lokale maatregelen

Omdat code oranje voor felle windstoten deze namiddag van kracht is, heeft de stad de toegang tot parken verboden van donderdag 22 februari 12 uur tot vrijdag 23 februari 10 uur. Parkeren in de Frans Blanckaertdreef en de Erembodegemstraat is niet toegelaten. De foorkramers zijn verwittigd om zeker deze namiddag en deze avond geen grote attracties te demonteren.

Wees voorzichtig

De stad vraagt de inwoners om voorbereid te zijn: sluit ramen en deuren, laat rolluiken omhoog, maak losse voorwerpen vast of zet ze binnen (bv. dakpannen, tuinmeubelen…) en hou je  huisdieren binnen. Tijdens de storm is het best om plaatsen met veel bomen te vermijden, niet-essentiële verplaatsingen uit te stellen en niet te wandelen op plaatsen met veel bomen. Ga dus zeker ook niet schuilen in de nabijheid van bomen. Rijgedrag aanpassen en niet parkeren onder bomen is een must.

Wie hulp nodig heeft van de brandweer? Gebruik het e-loket!

Stormschade en de brandweer nodig? Gebruik het e-loket www.1722.be of dat van de hulpverleningszone. Geen toegang tot internet? Bel dan het telefoonnummer 1722. Wees geduldig, de brandweerdiensten moeten veel meldingen verwerken. Bij (levens)gevaar: bel altijd 112!

Wat te doen bij schade?

  • Schade en geen hulp nodig van de brandweer? Doe dan na de storm een beroep op een gekwalificeerde vakman of herstel het zelf (bv. bij een omgevallen boom in de tuin, beschadigd tuinhuis, elektriciteitspanne…).
  • Neem zo snel mogelijk contact op met jouw verzekeraar. Neem foto’s van de beschadigde plaatsen: ze kunnen nuttig zijn voor het verzekeringsdossier.
  • Opgelet: raak nooit elektrische kabels aan die op de grond zijn gevallen.
  • Blijf voorzichtig!

Ook na krachtige (ruk)winden kan het nog gevaarlijk zijn in parken, bossen, natuurgebieden en op andere plaatsen met veel bomen (onstabiele bomen, loshangende takken).

Blijf op de hoogte

Volg het weerbericht via de website en/of de app van het KMI en de berichtgeving de communicatiekanalen van de stad.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten. Heb je een vraag of opmerking? Maak een melding