stormweer

Hoe kan je schade melden?

Heb je schade geleden door de storm- en rukwinden met lokaal karakter, de hagel en/of de hevige regenval van 9 juli 2024?

  • Breng dan eerst je verzekeraar op de hoogte van de geleden schade. Voor de meeste schade is het immers je verzekeraar die verantwoordelijk is voor de schadevergoeding. Enkel in uitzonderlijke gevallen kun je bij het Vlaams Rampenfonds terecht voor een tegemoetkoming.
  • Denk je in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming van het Vlaams Rampenfonds? Meld je schade bij het Vlaams Rampenfonds. Je kan tot en met 7 september 2024 (60 dagen na de storm van 9 juli 2024) een schadegeval melden.

Op basis van de ontvangen meldingen onderzoekt het Vlaams Rampenfonds in welke gemeenten de storm- en rukwinden met een lokaal karakter, de hagel en de hevige regenval van 9 juli 2024 erkend worden als ramp. Die melding is nog geen aanvraag voor een tegemoetkoming. Als je een melding hebt ingediend, krijg je een seintje vanaf wanneer je een aanvraag tot tegemoetkoming kan indienen.

Het is niet noodzakelijk om een melding in te dienen om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming.

Waarom dan wel een melding indienen? De melding is belangrijk in het onderzoek naar de erkenning tot ramp. Want onder meer op basis van de gemelde schade kan het Rampenfonds een beter inzicht krijgen van de omvang van de ramp.

Icon Select

Contacteer het Rampenfonds

Meer informatie over de werking van het Rampenfonds en de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming kan je raadplegen op de website van de Vlaamse Gemeenschap.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten