Bereikbare binnenstad

Met de auto

Langs de ring geven wegwijzers de kortste weg naar de 10 grote parkings aan. Dankzij een telsysteem kan meteen ook zien hoeveel vrije plaatsen er zijn. Dankzij dit parkeeraanbod ben je zeker van een plaatsje op wandelafstand van het winkelhart. En je hoeft je geen zorgen te maken over boetes. Je parkeersessie blijft lopen tot wanneer jij naar huis wil. Bovendien hebben ondergrondse parkings en parkeergebouwen camerabewaking. Dus hier zit je ook goed op het gebied van veiligheid. 

Sinds 16 augustus is het nieuwe circulatieplan in voege. Je GPS is een handig hulpmiddel om vlot op bestemming te geraken. Alle GPS aanbieders zijn gebrieft en zullen de rijrichtingen aanpassen in hun systeem. Hoe je vlotst van een bepaalde invalsweg naar een parking geraakt lees je hier: 

Brusselse steenweg

Als je het viaduct naar de Zeebergbrug over rijdt, is parking De Burcht het dichtst bij. Je slaat dan de Alfred Nichelstraat in, volgt de Burchtstraat, en vindt in parking De Burcht 239 parkeerplaatsen. Je kan er elke dag de klok rond terecht en er is een abonnementsformule. De parking is volledig overdekt.

N41 uit Hofstade

Vanuit Hofstade en Gijzegem rij je via de N41 de Dendermondse steenweg op en vind je makkelijk plaats in de Denderstraat. Hier staat het overdekte parkeergebouw aan het station. Dit biedt 24/24, 7/7 plaats voor 900 auto's. Er zijn abonnementen te verkrijgen en pendelaars en bezoekers van de zaterdagmarkt krijgen een aangepast tarief. Via de onderdoorgang in het station wandel je in 6 minuten naar de Grote Markt. 

De Haring

Via de Geraardsbergse straat rij je het kortst naar de Kroonparking in de Zonnestraat. Hier kan je elke dag de klok rond terecht voor 116 plaatsen, er zijn zowel overdekte als niet overdekte plaatsen. 

Grote Baan

Kom je via het Wijngaardveld of de Bredestraat de stad in, dan rij je over de Zwarte Hoekbrug, langs de Tragel naar het parkeergebouw aan het station. 

Parkeren in stadshart

Als je nog dichter bij de Grote Markt wil komen, rij je via de Geraardsbergse straat en het Keizersplein naar parking Hopmarkt, goed voor 319 plaatsen, of via de Dendermondse steenweg en de Vrijheidsstraat naar parking Ridderstraat met 77 plaatsen.

E40/Siesegemlaan/Gentse Steenweg

Als je via deze weg de stad in rijdt, sla je aan de Capucienenlaan de Beekveldstraat in om parking Keizershallen te bereiken. Hier vind je op alle mogelijke tijdstippen 750 plaatsen in open lucht. Gebruik je deze parking vaak? Dan kan je een abonnement nemen. 

Moorselbaan

Aan het OLV ziekenhuis sla je rechts af naar de Leopoldlaan en iets verder links via de Binnenstraat naar de Sint Annabrug. Daar vind je parking Postsite onder het administratief centrum op een boogscheut van het stadshart. De parking telt 325 overdekte parkeerplaatsen waar je elke dag de klok rond terecht kan. Je kan ook een abonnement aanvragen. Heb je rechteroever als bestemming? Dan kan je op het Hoveniersplein parkeren, goed voor 69 plaatsen.

Met de fiets

Dankzij de 7 fietslijnen fiets je veilig vanuit de verschillende wijken naar het stadscentrum. Ze liggen in het verlengde van de fietsroutes die de omliggende wijken en deelgemeenten met Aalst verbinden. Fietslijnen zijn een aaneensluiting van fietsstraten met extra comfort voor fietsers. Dit doen we door de lijnen langs autoluwe straten te sturen en kruispunten veiliger in te richten. En éénmaal op bestemming dan kan je je fiets stallen op verschillende plaatsen: 

Te voet

Vanaf 16 augustus wordt heel het gebied binnen de ring zone 30. Met een doorsnede van nog geen 3 km is dit gebied perfect te voet te doorkruisen. Kalmer verkeer maakt het aangenamer om te wandelen en het wordt veiliger om over te steken. Het station, de Grote Markt, de winkelwandelstraten, het administratief centrum, Utopia, scholen, … ze liggen op wandelafstand van elkaar. Je kan makkelijk een hele dag in Aalst vertoeven zonder een fiets,  bus of wagen te moeten gebruiken.

Openbaar vervoer

Anders dan in andere steden, ligt het station van Aalst niet aan de rand van de stad, maar in het historische centrum. Hierdoor brengen zowel de bus als trein je meteen in het hart van de stad. Ideaal als je uit een naburige gemeente of een andere stad in Vlaanderen komt. 

Het circulatieplan uitgelegd

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten