Odisee hoger onderwijs

Laat je helpen door de onderwijskiezer

Het aanbod aan opleidingen na het secundair onderwijs is in Aalst zeer divers: van een praktijkgerichte eenjarige opleiding tot een professionele bachelor in de medische sector, je vindt het allemaal in Aalst.

Voor een overzicht kan je steeds terecht op de website van onderwijskiezer. Daar kan je per interessegebied op zoek naar wat er in Aalst aangeboden wordt. Als je nog niet goed weet welke richting je uit wil, kan je hier ook interessetesten vinden die je op weg kunnen helpen. 

Het hoger onderwijs kende de laatste jaren ook heel wat veranderingen. Om jongeren en hun ouders hierin wegwijs te maken, wordt in het najaar een infodag georganiseerd. Alle organisaties en hogescholen met een aanbod in Aalst werken hieraan mee. Op deze dag kunnen de leerlingen kennismaken met alle aanbieders en krijgen ze ook uitleg over hoe het hoger onderwijs georganiseerd is. 

Heb je interesse in één of meerdere opleidingen die aangeboden worden? Bekijk dan zeker de websites van de scholen en ga eens langs op de infodagen, daar kom je zeker en vast alles te weten!

Hieronder geven we een oplijsting van alle scholen en organisaties waar je terecht kan na je secundair onderwijs:

Het aanbod aan opleidingen na het secundair onderwijs

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten. Heb je een vraag of opmerking? Maak een melding