Luchtfoto van Tragel Zuid

Tijdelijke invulling van de Tragel-site

Walstroom maakt deel uit van de site Tragel-Zuid, die binnen het project 'De Kaaien' in de toekomst ontwikkeld zal worden. In afwachting van die herontwikkeling wordt de site omgevormd tot een makershaven voor startende lokale ondernemers en (re)creatievelingen. Walstroom beschikt over 4 700 m2 binnenruimte (6 hallen) en 2 100 m2 buitenruimte.

Makershaven

Walstroom is een industriële site aan de oevers van de Dender waar ondernemers, creatievelingen en jongeren:

  • Meemaken – hun netwerk uitbreiden, activiteiten bezoeken, ontspannen en geïnspireerd raken
  • Mee maken – samen dingen tot stand brengen, kruisbestuiving en cocreatie
Walstroom logo

Zo zal de jongerenhal er in 2025 uitzien

Walstroom Jongerenhal 1
Walstroom Jongerenhal
Walstroom Jongerenhal

Hoe zit het concreet in elkaar?

Ondernemen

Ben jij de verbindingsfiguur tussen startende ondernemers? Heb je voeling met de Aalsterse jeugd en wil je voor hen workshops en activiteiten organiseren? Stel je dan kandidaat als beheerder van...

Walstroom
Video
Banner kernwaarden Walstroom

Vier kernwaarden

Walstroom Ondernemen

Ondernemen

kan op Walstroom in betaalbare ruimtes. Jonge starters krijgen de plaats en tijd om hun atelier in te richten en uit te bouwen. Ze worden daarbij begeleid door experts. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf 260 EUR /maand voor 100m² in de gedeelde ateliers en 3 EUR/m²/maand in de private ateliers.

Broeikas, een samenwerking tussen de stad Aalst, HOGENT en Odisee, gebruikt de site ook als testplatform voor jonge starters tot en met 25 jaar.

kernwaarden 2

Ontwikkelen

Walstroom en haar ‘bewoners’ zijn in volle ontwikkeling. Op de voormalige industriële site evolueren jongeren tot volwassenen en start-ups tot succesvolle ondernemingen.

Walstroom maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject De Kaaien langs de oevers van de Dender. De makershaven is een eerste tijdelijke invulling van de site.

Walstroom ontwikkelen

kernwaarden 3

Walstroom Ontdekken

Ontdekken

staat op Walstroom synoniem aan experimenteren met duurzame technieken. De residents werken toekomstgericht en focussen op ambachten van de 21ste eeuw.

De ondernemers op de site worden aangemoedigd om elkaars kennis en materialen te gebruiken. Walstroom streeft naar een circulaire inrichting met een minimale ecologische impact.

kernwaarden 4

Ontmoeten

kan tijdens de verschillende activiteiten en workshops die jaarlijks plaatsvinden op Walstroom: kunstenfestival Kunstoevers, hackatons, Repair Cafés, CIRK!-voorstellingen…

Ontmoetingen hoeven niet alleen ontspannend te zijn, ze resulteren ook in professionele kruisbestuiving en betere resultaten.

Walstroom Ontmoeten
Icon Select

Jouw project hier?

Ben je op zoek naar een werkruimte om jouw zaak te starten? Van houtbewerker tot lasercutter en van bierbrouwer tot textielontwerper, bij Walstroom vind je als beginnend ondernemer de plaats en de know-how om je droom werkelijkheid te maken!

Video
Video
Video
Video

Contact

Walstroom brouwerij Zeeberg

Ben je een startend ondernemer (jong of oud) in of rond Aalst en voel je je aangesproken? Aarzel niet om ons te contacteren om de ruimtes te bezoeken.

Mail naar: walstroom@aalst.be

Op de hoogte blijven? Volg Walstroom

Via Facebook

Via Instagram

Via LinkedIn

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten