ZorgLab Aalst

Wat is een proeftuin?

Denk je dat het testen van producten en diensten vandaag nog steeds uitsluitend in een laboratoriumomgeving gebeurt? Niet dus. Het testen van producten en diensten vindt ook plaats in realistische alledaagse omgevingen, in een living lab of simpeler gezegd: in een proeftuin. ZorgLab Aalst is zo'n proeftuin. In die reële testomgeving kan je testen of een goed idee of concept ook in de praktijk succesvol is. En zo heeft Aalst 1 van de 3 zorgproeftuinen in Vlaanderen.

Op zoek gaan naar vernieuwende oplossingen die inspelen op de échte behoeften van burgers en inspelen op de uitdagingen in de zorg (technologie, verkorting ligdagen in het ziekenhuis, veranderingen van de eerstelijnszorg, vergrijzing…) is daarbij het doel. En daarvoor werkt het Aalsterse zorglab samen met verschillende partners uit diverse sectoren.

Wat komt aan bod?

Excellentie in zorg en gezondheid

Stimuleren van kwaliteitsvolle, innovatieve diensten in gezondheid en zorg in de Eerstelijnszone regio Aalst. Denk aan thema's als eenzaamheid, buurgerichte zorg en preventie.

Ondernemerschap in zorg en gezondheid

Stimuleren van (startend) ondernemerschap in gezondheid en zorg, het aantrekken van ondernemers en werkgelegenheid en jobcreatie in de zorg ondersteunen.

Gezonde en leeftijdsvriendelijke omgeving

Realiseren van een aangepaste en gezonde publieke ruimte, het mogelijk maken van vernieuwende zorgwoonvormen en werken aan langer kwalitatief thuis wonen.

Innovatief idee instellen

Icon Select

Heb je een innovatief idee?

Heb je innovatieve ideeën of interesse om samen te werken om de gezondheidszorg vooruit te helpen en wil je hiermee aan de slag? Neem contact op en dan wordt een voorstel opgemaakt op maat van je vraag, behoeften en het project.

Heb je een innovatief idee?

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten. Heb je een vraag of opmerking? Maak een melding