100X CHIPKA

CHIPKA FLITS 2015

Dat we maar eens iets moesten doen met al die mooie foto’s. En met die covers! En wie zijn jullie eigenlijk? Het moeten zowat de meest gehoorde vragen en opmerkingen zijn voor ons, kwieke redactieleden van het Aalsterse stadsmagazine. Welaan dan, hier is ons honderdste exemplaar met een kleine terugblik. En komt dat vooral zien, onze expo in CC De Werf van 8 maart tot 7 april.

CHIPKA (voor)gelezen?

Inlezen van CHIPKA

Goed nieuws! Mensen met een leesbeperking, blinden en slechtzienden, of mensen die  eenvoudigweg niet graag lezen, kunnen CHIPKA voortaan ook beluisteren. De redactie werkt daarvoor samen met Transkript. Hilde De Wandeler, Lieven De Bondt, Annelies  Gilbos en Peter De Schryver zijn de vier stemmen die  maandelijks ons stadsmagazine op goed gearticuleerde wijze tot in je huiskamer te brengen. Ook al woon je in de Far West. Beluister ze op Spotify, Soundcloud, aalst.be en het leesplatform Anderslezen.be, of op de Anderslezen-app voor leden en abonnees.

Luister op Spotify

Piëdestal René Souvagie

Wie kent René Souvagie niet? De Aalsterse kunstenaar-bohémien deed al aan Rode Neuzendag, jaren vóór de commerciële omroep in ons land op de kar sprong van de Britse liefdadigheidsactie ‘Red Nose Day’. Dat leverde René de bijnaam ‘Reneisken’ op. Jaarlijks trekt hij als een eenmansgroep op in de carnavalsstoet, getooid met rode neus. Ook dit jaar. Al hing er deze keer geen inzamelactie voor het goede doel aan vast, wel een wereldrecordpoging rode neuzen dragen. En kijk, een dikke week later schuiven we aan bij een nieuwe wereldrecordhouder. “Het wereldrecord staat op drie!”

René Souvagie in de stoet

Wij zijn DERUIT!

Ooit een directeurswoning, daarna een plek voor stadsdiensten en nog later een onderdeel van de Academie voor Podiumkunsten. Intussen staat het gebouw in de Bert Van Hoorickstraat weer leeg, maar vanaf volgend jaar moet hier het kloppend hart voor de Aalsterse jeugd openen. Rechtover Cinema Palace krijgen Broeikas en OverKop tegen 2025 een nieuw onderkomen. En omdat jeugddienstverleningscentrum nogal moeilijk in de mond ligt - laat staan jongeren aanspreekt - krijgt het gebouw ook een nieuwe naam: DERUIT. 

Lara Van Audenhove in DERUIT

Kunstencentrum Netwerk heropent op 22 maart

Na een grondige verbouwing van meer dan een jaar opentkunstencentrum Netwerk (NW) op vrijdag 22 maart de deuren met het event ‘Club Ritual’. Laat je tijdens het openingsweekend verrassen door hedendaagse kunst, films, workshops en een ‘verbindende’ keuken. Met een nieuwe ingang langs de Josse Ringoirkaai en een prachtige filmzaal zit het enige kunstencentrum uit de Denderregio in een nieuw jasje. Directieteam Godart Bakkers, Laura Herman, Jeniffer Vansteyvoort en curator publiek programma Samira El Khadraoui lichten toe. 

Kunstencentrum Netwerk

Lees hier de editie van maart

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten