CHIPKA cover januari 2024

OPROER

Een boerenjaar in 2023, dat verdient een Piëdestal

Één van dé Belgische rockbands van 2023 is zeker OPROER. Speelden ze in 2021 nog het voorprogramma van RHEA in de AB Club, dan staan ze er nu enkele jaren later zelf voor een uitverkochte zaal. Ook radiozenders Studio Brussel en Willy zijn fan. En nu is er hun debuutalbum, ‘We’re all late tonight’. “Dat debuutalbum is onze baby, onze eerste worp, eentje die deugd doet.”

Duister en dansbaar

“Onze muziek is duister, dansbaar, extatisch en herkenbaar. We proberen om op een toegankelijke manier iets unieks te maken met een eigen typische sound,” zegt frontman Dries van der Schueren. “In onze songs is elke stukje heel gedefinieerd, we proberen het niet te vol te steken,” aldus gitarist Tijl De Vis.

OPROER Piëdestal

Uitverkochte AB was ons hoogtepunt van het jaar

Frontman Dries van der Schueren

Dossier: binnenkijken in SBS De Duizendpootjes

Eerst het slechte nieuws. Een vergelijkend internationaal onderzoek van PIRLS bij leerlingen in het vierde leerjaar wees aan dat het niet goed gaat met het niveau van begrijpend lezen. Onze gemiddelde score ligt veel lager dan bij onze vorige deelnames aan PIRLS, in 2006 en 2016 en ook tegenover andere landen doen we het niet goed. Het goede nieuws dan: in Aalst hebben we een strijdplan klaar. Onder de noemer ‘taalsterk onderwijs’ gaan alle stedelijke basisscholen creatief aan de slag rond taal.

In deze CHIPKA kijken we binnen in stedelijke basisschool De Duizendpootjes in de Binnenstraat. Het lessenpakket is er doorweven met taalverrijking. Kinderen leren telkens nieuwe woorden, bijna spelenderwijs. Zowel de kinderen met taalachterstand als - heel belangrijk - ook de taalsterke kinderen.

Stedelijk onderwijs, taalsterk onderwijs

Achter de schermen tijdens de covershoot

Functioneel naakt op de cover van het stadsmagazine, dat was de eerste keer. 23 kleine tattoos blikken terug op de Aalsterse hoogtepunten en events uit 2023. Bekijk zeker de making-of in de video hiernaast.

Met dank aan Agatattoos uit Meldert en fotograaf Geert De Wolf.

Video

CHIPKA januari 2024

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten