Historische carnavalsfiguren mogen niet in de vergetelheid raken.

Sören Delclef

Piedëstal Sören Delclef

Piëdestal Sören Delclef

Mijn laatste artikel is net klaar”, zegt Sören. “De geschiedenis van carnavalsgroep ‘De Kaloeterskabassen’. Een groep die in 1987 voor het laatst meestapte in de stoet.” Met deze toevoeging telt de website Ajoinpedia nu 504 pagina’s. Het is een online schat aan informatie over Aalst Carnaval, om het woord encyclopedie niet te gebruiken. Dat mag niet van Sören. “Een encyclopedie moet volledig zijn en over Aalst Carnaval kan ik oneindig blijven schrijven. Ik hou niet van onvolledigheid.”

Sören Delclef

Een knelpuntberoep: plezanter dan je denkt

Volgens Van Dale is een knelpuntberoep ‘een job waarvoor de invulling van de vacature moeilijker verloopt dan bij andere beroepen’. Maar zo eenduidig is het niet. Soms ligt het aan een tekort aan profielen op de arbeidsmarkt, andere keren heeft het te maken met specifieke werkomstandigheden. Ook de stad Aalst is het fenomeen niet vreemd. Maar dan nu het goeie nieuws: zo’n knelpuntberoep is daarom niet minder plezant. Vijf ‘knelpunters’ vertellen gepassioneerd over hun job. Word jij graag hun collega? Surf dan naar de vacaturepagina

Knelpuntberoepen: redder

Drughulpcentrum Traject begeleidde 280 mensen in 2023

In 2023 begeleidde het Aalsterse drughulpcentrum Traject 280 mensen met een drugprobleem. Dat is niet niets. In februari pakt de Druglijn opnieuw uit met Tournée Minérale, een uitdaging om gedurende één maand geen alcohol te drinken. Maar voor 30% van het cliënteel van Traject is die uitdaging een dagelijkse strijd, en een noodzaak. Marleen Van Himbeeck (sinds 1996) en Thys De Clus (sinds 2017) werken al jaren voor drughulpcentrum Traject. Beiden zijn ze hulpverleners en zetten ze zich in voor mensen met alcohol- en drugsproblemen in Eerstelijnszone regio Aalst.

Team Traject

Spring in onze sportcirkel

Vorig jaar maakte de Nationale Loterij maar liefst 2 250 000 EUR vrij om te verdelen onder organisaties en verenigingen die bezig zijn met projecten rond duurzame ontwikkeling. Gesneden brood voor Sportwijk Schotte dat zich prompt kandidaat stelde met het project ‘Spring in onze Sportcirkel’. En met succes. Het Aalsters project, met maximaal hergebruik van sportmateriaal en sportkledij als doel, werd gelauwerd met een dikke cheque van 25 000 EUR. Dat opent perspectieven.

Sportcirkel

CHIPKA februari digitaal

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten