Piëdestal: helden van het jaagpad

Een mensenleven redden. Kun je je iets eervollers voorstellen? Noah Wernaers (15) en Matthijs Lauwereys (14) waren op de juiste plaats, op het juiste moment, toen ze iemand om hulp hoorden schreeuwen, die avond in Erembodegem. Een Piëdestal voor deze jonge helden.

Noah en Matthijs

Ereburger van Aalst: wie was Iwein?

Op dinsdag 28 februari ondertekenden 34  raadsleden de voordracht van Iwein van Aalst voor ereburgerschap van de stad. Niets te vroeg, ridder Iwein overleed al in het jaar 1145. Maar hij drukte zijn stempel op de geschiedenis. Volgens  de overlevering legde hij, een kleine 100 jaar vóór de Magna Carta, de principes van de democratie in Vlaanderen op tafel. De stad neemt een ruime  aanloop naar de apotheose in 2028, het jaar van de 900-jarige verjaardag van de slag bij de Hertshage. Museumconservator Luc Geeroms en historica Carolien De Neef geven een woordje uitleg. “Hendrik Conscience had evengoed voor deze veldslag kunnen kiezen.”

Iwein Van Aalst te paard

Wekelijkse markt in Nieuwerkerken

Een mandje verhalen

Met april en de maand van de markt voor de deur, trokken we naar Nieuwerkerken. De enige  deelgemeente met een eigen wekelijkse markt.  Elke woensdagochtend  verzamelen een achttal kramen op het pleintje voor de kerk. CHIPKA schoof aan en keerde terug met een volle winkelzak en een pak verhalen.

Wekelijkse woensdagmarkt Nieuwerkerken

CHIPKA april 2023

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten