Een onderzoek woningvervuiling gebeurt als de bewoners hinder veroorzaken zoals stank, (on)gedierte, de aanwezigheid van grote hoeveelheden grof vuil, afval van etenswaren, menselijke en dierlijke uitwerpselen, een (te) groot aantal huisdieren - of de combinatie hiervan. De leefomstandigheden beïnvloeden de omgeving ervan op een doordringende, negatieve wijze.

Als een woningvervuiling evolueert tot een situatie met gevaar voor de openbare gezondheid/veiligheid, is het de bevoegdheid van de burgemeester om hier tegen op te treden. Mogelijke problemen zijn ernstige geuroverlast, besmettingsrisico, ongedierte met kans op ziekte-overdracht, brandgevaar, instortingsgevaar.

De burgemeester kan werken opleggen om het gevaar te verhelpen. Team Wonen zoekt een oplossing voor het acuut probleem. Nazorg en opvolging door lokale partners, zoals OCMW, thuiszorg, thuisverpleging, kind en gezin, jeugdzorg... zijn ook noodzakelijk.

Voorwaarden

Iedereen die overlast ondervindt.

Procedure

Je contacteert team Wonen via het onlineformulier of aan de balie in het administratief centrum Aalst, Werf 9. Je kan enkel op afspraak langskomen: maak jouw afspraak online via de knop 'afspraak maken' of contacteer ons via tel 053 77 9300 om een afspraak te maken.

Maak een korte omschrijving van de overlast en vermeld alle nodige gegevens (zoals het exacte adres en de waargenomen klachten).

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten