Man in rolstoel op platform om op bus te stappen

Sociaal vervoer via OCMW Aalst

Mobi Plus

Wanneer je om medische of sociale redenen niet (meer) in staat bent om je zelfstandig te verplaatsen, kan je individueel vervoer aanvragen via Mobi Plus. Een doktersafspraak, een familiebezoek, boodschappen doen of een afspraak met vrienden: het komt allemaal in aanmerking!

Plusbus

Verenigingen en andere organisaties kunnen de Plusbus (met chauffeur) aanvragen om deelnemers naar en van hun activiteiten te brengen. Het Lokaal Dienstencentrum (LDC De Maretak) organiseert met deze Plusbus ook uitstappen naar lokale markten of shoppingcentra in de regio. De Plusbus heeft 12 gewone zitplaatsen en kan ook 2 personen in een rolstoel vervoeren.

Icon Select

Hoe aanvragen?

Contacteer het team Gezinszorg via tel. 053 72 29 00 of kom langs in LDC De Maretak (Albrechtlaan 119A, 9300 Aalst).

Mobi Plus en Plusbus

Minder mobielen centrale

Wat is een minder mobiele centrale?

De Minder Mobielen Centrales (MMC's) bieden mensen met verplaatsingsproblemen en een beperkt inkomen toch de nodige transportmogelijkheden. Het transport wordt verzorgd door vrijwillige automobilisten die op bepaalde dagen of uren beschikbaar zijn. 

De meeste mutualiteiten bieden een MMC-service aan.

Wie kan gebruikmaken van MMC?

Meestal gaat het om mensen met een beperking, ouderen of mensen in een sociale noodsituatie die familie willen bezoeken, naar de dokter moeten of boodschappen willen doen. De MMC's zijn voorbehouden voor mensen met een maximaal inkomen van twee keer het leefloon. Bovendien mag er voor het gevraagde traject geen openbaar vervoer voorhanden zijn, tenzij dat voor de betrokkene niet toegankelijk is.

Icon Select

Hoeveel kost het?

De gebruiker betaalt een jaarlijkse dossierkost. Sommige ziekenfondsen betalen het grootste gedeelte terug. Het bedrag dat per gereden kilometer betaald wordt ligt rond 0,35 EUR.

Mobitwin

Naast de initiatieven van de stad en de mutualiteiten, kunnen Aalstenaars ook een beroep doen op de MMC van Mobitwin.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten