Preventiecampagne van Stad Aalst in samenwerking met de Politie Aalst om begeleiders van verdwaalde kinderen tijdens de zomermaanden snel te kunnen contacteren en hen vlot te herenigen.

Voorwaarden

Ouders, grootouders, familieleden of andere begeleiders (jeugdbeweging, sportclub, vakantieopvang … ) kunnen de anti-verdwaalbandjes ophalen in de verdeelpunten.

Procedure

De verdeling van de anti-verdwaalbandjes gebeurt voor en tijdens de zomervakantie. Tijdens deze periode worden immers veel uitstappen gedaan en zomerevenementen georganiseerd, zoals CIRK!, braderijen… Tussen de vele bezoekers is het dan een hele opdracht om ‘kleine’ kinderen niet uit het oog te verliezen.

De bandjes zijn verkrijgbaar in verschillende verdeelpunten: onthaaldiensten van de Stad, team Integrale veiligheid, politiehuis en wijkposten, bibliotheken, toerismebureau, team Jeugd en senioren, kinderdagverblijven, Opvoedingswinkel, Consultatiebureaus Kind & Gezin, Huis van het kind en het team Gemeenschapswachten.

Op het bandje kan je de naam van het kind en een telefoonnummer noteren zodat wie een verloren kind aantreft onmiddellijk de contactpersoon kan bellen.

Kost

De anti-verdwaalbandjes worden gratis verdeeld.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten