Alcohol en drugspreventie

Drugpreventie op maat

Heb je vragen rond alcohol- en drugpreventie? Zoek je een aanbod op maat of worstel je met een specifieke situatie? Neem dan contact op met een preventiewerker voor een vrijblijvende afspraak. Tijdens die eerste kennismaking stellen we de vraag scherp en bekijken we hoe er een gepast antwoord op gegeven kan worden. Nadien wordt het initiatief in samenspraak concreet uitgewerkt en uitgevoerd. 

Aanbod voor leerkrachten

Vormingen en opleidingen voor leerkrachten

Je kan een beroep doen op het aanbod van de stad voor vormingen en opleidingen en het ontwikkelen van een alcohol- en drugbeleid in een organisatie, vereniging of school. 

Op die manier wil de stad Aalst scholen ondersteunen om leerlingen op een effectieve manier te sensibiliseren, informeren en vaardigheden bij te brengen in het verantwoordelijk omgaan met alcohol en andere drugs.

Preventie en veiligheid

Alcohol, cannabis en psychoactieve medicatie zijn niet weg te denken uit de leefwereld van jongeren. Binnen deze vorming krijg je als leerkracht informatie over druggebruik bij jongeren.

pillen

Aanbod voor leerlingen

Alcohol, cannabis en psychoactieve medicatie zijn niet weg te denken uit de leefwereld van jongeren. Op deze pagina vind je het aanbod voor het secundair onderwijs voor het schooljaar 2024-2025 terug. 

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten