Wie zijn de bestuursleden?

Voorzitter Jo

"Met de retroraad pakken we alle thema’s aan. We gaan op zoek naar zowel acties die op korte termijn het verschil kunnen maken als ook ambitieuze projecten op middellange of zelfs lange ter­mijn. Sommige dingen moeten nu eenmaal wat langer ‘trekken’ zoals ze dat in keukentermen zeggen. Maar ook dat durven we aan: in aanloop naar de nieuwe bestuursperiode (na de verkie­zingen) hebben we al onze aandachtspunten voor het beleid van 2025-2030 opgenomen in een memorandum. De nieuwe ploeg zal dus onmiddellijk kunnen proeven van de fundamenten voor een toekomstgericht seniorenbeleid in een leeftijdsvriendelijke stad."

Sommige dingen moeten nu eenmaal langer trekken

Voorzitter Jo van de retroraad
Voorzitter Jo van de retroraad

Bestuurslid Nicole

"Bij het op smaak bren­gen van water kan je oneindig veel variëren. De meeste mensen vinden het lekker om diverse fruitsoorten erin te doen, maar er zijn ook andere opties zoals kruiden.

Ik heb mij geëngageerd in de retroraad om verder te gaan dan de platgetreden paden. Oud is niet out! Er zijn vele soorten grijs. Net zoals mensen vaak niet verder denken dan een schijfje citroen of sinaasappel om het water op smaak te brengen, mag het voor mij wat pittiger en gevarieerder. Onze gene­ratie kan en doet veel meer dan de meeste mensen denken."

Bestuurslid Nicole

Nicole

Bestuurslid Isolde

Isolde

Bestuurslid Isolde

"Door samen te werken, te luisteren naar de wensen van leeftijdsgenoten en deze te bespreken in de retroraad kunnen we iets in beweging zetten. Dat is mijn drijfveer als bestuurslid in de retroraad. Ik ben ervan overtuigd dat we, door aandacht te geven aan de verwachtingen van de 55-plussers, tot goede oplossingen kunnen komen."

Bestuurslid Marijke

Bestuurslid Marijke

"Alles moet mogelijk zijn, ook voor de 55-plus­sers in Aalst. We maken meer dan 34% uit van de bevolking en we willen meetellen. Wij streven naar sociale inclusie met wederzijds respect en waardigheid. We willen actief blijven deelnemen aan de maatschappij en een toegevoegde waarde leveren bijvoorbeeld op economisch vlak of als vrijwilliger. Voor mij omschrijft dit het doel van de retroraad."

Bestuurslid Chris

"Als generatiegenoot of ervaringsdeskundige hebben we voeling met de retrogeneratie en vormen we voor hen de brug met het stadsbeleid. Een cocktail aan 55-plussers maakt het boeiend en tegelijk uitdagend. De retroraad streeft naar een verfrissende, pittige, leeftijdsvriendelijke stad."

Leden retroraad

Bestuurslid Chris

De retroraad streeft naar een verfrissende, pittige, leeftijdsvriendelijke stad.

Chris

Retromagazine

Icon Select

Meer weten over de Retroraad?

In Retro, het magazine voor de Aalsterse 55-plussers, komt de werking van de retroraad uitgebreid aan bod. Daarnaast kan je er een uitgebreid overzicht van alle activiteiten voor 55-plussers terugvinden. 

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten