Wat mag je verwachten?
Expo Wonderlust
Wonderlust is een thematentoonstelling n.a.v. de opendeurdag van de Academie voor Beeldende Kunsten. Je kan er zowel werken van de leerlingen uit het Deeltijds Kunstonderwijs als het Kunstsecundair Onderwijs bewonderen.
De expo loopt van 4 tot 25 mei en is elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag te bezichtigen van 9 tot 21 uur. Op maandag en zaterdag opent de expo haar deuren van 9 tot 15 uur. De toegang is gratis. De opendeurdag geeft je - naast de expo Wonderlust - ook alle informatie over het hele aanbod in het deeltijds kunstonderwijs (DKO) en het secundair kunstonderwijs (KSO) in de Academie voor Beeldende Kunsten Aalst.
Opendeurdag
Op 4 mei kun je vanaf 9.30 tot 16 uur de leslokalen en atelierruimtes volop ontdekken. Voor het Kunstsecundair Onderwijs zijn de leerkrachten van de algemene basisvakken en de specifieke kunstvakken aanwezig.
Om 10.30 uur en om 14 uur zijn er infomomenten voor het KSO. Schrijf je vooraf in via de website van de academie. Ook individuele infomomenten zijn mogelijk, maar reserveren via de website is noodzakelijk.
Alle ateliers in het KSO zijn beperkt tot 16 leerlingen.
Beeldende Kunsten in je vrije tijd
In het deeltijds kunstonderwijs (DKO) hebben kinderen, jongeren en volwassenen keuze uit verschillende kunstopleidingen, van fotografie en schilderen tot keramiek.
De lesmomenten in het Kinderatelier (6 – 12j) duren twee lesuren per week.
In het Jongerenatelier is er steeds een lespakket van vier uur. Jongeren (12-18j) kunnen kiezen uit 3 soorten ateliers:
- beeldende vorming
- architecturale vorming
- digitaal beeldende vorming.
Volwassenen kiezen voor 1 of 2 lesmomenten van vier lesuren per week in één van de volgende richtingen:
- Oriëntatie (1), voor mensen zonder vooropleiding in de beeldende kunsten,
- Installatie- en beeldhouwkunst (2),
- Fotokunst (2),
- Tekenkunst (2),
- Grafiekkunst (1 of 2),
- Keramiek (1 of 2),
- Schilderkunst (2),
- Levend model (2),
- Projectatelier (2),
- Crossover-atelier(2).
Beeldende Kunsten in het secundair onderwijs
In het kunstsecundair onderwijs (KSO) kun je vanaf de tweede graad middelbaar onderwijs een voltijdse kunstopleiding volgen die in de eerste plaats gericht is op de doorstroming naar het hoger onderwijs. Leerlingen combineren de basisvakken van alle richtingen in de doorstroom en dubbele finaliteit met een specifiek programma van kunstvakken op architecturaal, beeldend of audiovisueel vlak.