De Wolharige Neushoorn

Nicolas Keppens

Nicolas Keppens

Kunstenaar en Aalstenaar Nicolas Keppens (35) studeerde film en animatie aan KASK Gent en vervolmaakte zich aan de filmacademie van Luca School of Arts Brussel. Op zijn palmares staan de kortfilms ‘Superstars’ (2012), ‘Wildebeest’ (2017) en ‘Easter Eggs’ (2020).

Nicolas Keppens

Driedimensionaal werk

Nicolas liet zich voor de mural 'De Wolharige Neushoorn' inspireren op een diorama of glazen constructie waarin opgezette dieren worden tentoongesteld in natuurhistorische musea. Zowel de zijkant, voor- als achterzijde van de lift werd beschilderd. Op die manier zien voorbijgangers zowel de zij-, voor- en achterzijde van de wolharige neushoorn of het prehistorisch dier dat eeuwen geleden in Aalst zou hebben geleefd. De mural is doorspekt met humoristische en absurde elementen.

Het werk is een ware eyecatcher en belooft een nieuw artistiek ankerpunt in de stad te worden dat vertelt hoe Aalst er zo ‘n 250 000 jaar geleden uit zou hebben gezien. Het is een aanvulling op de DNAalst tentoonstelling in het 't Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst die de geschiedenis van de stad vertelt.

 

Foto's

Vooraanzicht Wolharige Neushoorn
Zijkant Wolharige Neushoorn
Achterzijde Wolharige Neushoorn

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten