Ondernemersaward 2024

Naar jaarlijkse traditie zette Broeikas (een samenwerking tussen de stad en hogescholen Odisee en HOGENT) opnieuw lokaal ondernemerschap in de bloemetjes. De schouwburg van cultuurcentrum De Werf zat afgeladen vol met ondernemers en studenten die pas op het einde van de show een antwoord kregen op dé vraag: wie wordt Ondernemer van het jaar? Een professionele jury koos uit 13 genomineerden een top 3: Laura Callebaut (Maeskes Roem), Glenn Van der Meersch (Madprocessor) en Sara Louwagie (Van Geert art foundry). Zij mochten hun onderneming nog eens finaal uitleggen op het podium.

Kers op de taart

Het publiek in de zaal besliste uiteindelijk wie de Ondernemersaward mee naar huis nam. En die eer ging naar familiebedrijf Koffies Maeskes Roem uit Moorsel, dat volgend jaar 100 jaar bestaat. Laura Callebaut mocht de honneurs waarnemen en was duidelijk aangedaan. "Deze trofee is voor mij de kers op de taart en een beloning voor onze jarenlange inzet op ambacht, kwaliteit en duurzaamheid. En dat allemaal met een ijzersterke familie."

Ondernemersaward

Dubbel prijs voor Laura Callebaut (tweede van links). Haar studententeam ging aan de haal met de beste pitch.

Tom De Koninck (ROVER) is Prille Klimmer

Broeikas reikt ook elk jaar een prijs uit aan Prille Klimmers, startende ondernemers tot 25 jaar. Dit jaar ging die award naar Tom De Koninck, die met z'n onderneming ROVER restmaterialen recycleert tot designmeubelen. Tom had zelfs één van z'n stoelen meegebracht op het podium, waar hij z'n project nog eens mocht pitchen aan het grote publiek. Naast de trofee gaat de duurzame meubelmaker naar huis met 500 EUR, geschonken door Unizo Aalst.

Ook Mare Verbeiren (Wittekop) en Elline Medrano (Elline Webdesign) waren genomineerd als Prille Klimmer. Zij kregen het afgelopen jaar een coachingstraject door Broeikas.

Ondernemersaward Tom De Koninck

Kathleen Hoste (De Goeie Gasten) wint Gangmaker-award

De prijs van de Gangmaker is een 'specialleke' op de Ondernemersaward. Die categorie werkt niet met genomineerden, maar gaat naar een project met maatschappelijke impact. Dit jaar mocht Kathleen Hoste van Levensvreugde Verblijven vzw de prijs in ontvangst nemen. Kathleen is trekker van lunchbar De Goeie Gasten, waar je al bijna twee jaar bediend wordt door 20 medewerkers met een beperking (of liever: mensen met mogelijkheden).

Broeikas ziet in Kathleen een echte doorzetter, die gelooft in de kracht van sociaal ondernemerschap. Ze is een drijvende kracht voor het project én een inspiratiebron voor anderen.

Ondernemersaward Kathleen Hoste

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten