voorlezen

Wat mag je verwachten?

Karolien Minoodt is voorleescoach in de bibliotheek van Aalst, zij inspireert je graag tijdens de workshop. De focus ligt op voorlees- en speelplezier: ervaringen met boeken en voorlezen moeten positief en plezierig zijn, want boekplezier zorgt voor leesplezier.  

Jonge kinderen kunnen en begrijpen meer dan je denkt. Voorlezen aan jonge kinderen is uiteraard meer dan lezen alleen: verhalen verzinnen bij eenvoudige aanwijsboeken, liedjes zingen en versjes vertellen – ook dat is voorlezen!  

 Los van alle bewezen voordelen is een voorleesmoment vooral ook een plezierig en warm gebeuren, waar ze enorm van genieten. Jonge kinderen zijn echte onderzoekers en ontdekken de wereld rondom zich met al hun zintuigen. Laat je peuter een boek dan ook op deze manier ervaren en kom los van het traditionele ‘stilzitten tijdens en luisteren naar het verhaal!’.  

Na de workshop: 

  • heb je zicht op de vele voordelen van voorlezen aan jonge kinderen. 

  • krijg je info over en praktische voorbeelden van hoe je interactief kan voorlezen thuis. 

  • heb je een zicht op het aanbod aan materialen die je kan ontlenen in de Utopia zoals spelletjes, prentenboeken, zoek- en telboeken, Vertelstof,… enz. om thuis interactief voor te lezen. 

Icon Select

Ik wil me inschrijven

  • Waar? Utopia (Utopia 1 - 9300 Aalst)
  • Voor wie? Voor (groot)ouders en geïnteresseerden. 
  • Wanneer: Woensdag 17 april 2024 om 19.30 uur

Volzet? Vragen?

Contacteer Huis van het Kind

 

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten