Moeder en dochter zitten aan tafel met laptop

Samen tegen cyberpesten

Het ervaren van pestgedrag maakt het leven tot een ware nachtmerrie, vooral als het zich online voordoet. Het heeft een verwoestend effect en stopt niet zodra je thuis op de bank zit.

Maar hoe verloopt cyberpesten precies? Wie zijn de daders en wie zijn de slachtoffers? En wie kijkt er allemaal toe? Bestaat er een perfecte aanpak voor dit probleem? Waarom is praten zo belangrijk en hoe pak je dat aan?

Deze sessie biedt inzicht in de wereld van cyberpesten en geeft je de tools om jezelf te beschermen. Ontdek hoe je kunt opkomen tegen deze plaag en leer waarom open communicatie de sleutel is tot een oplossing.

Cyberpesten icoon

Doelgroep
voor (groot)ouders

Wanneer
31 januari 2024 — 19 uur

Waar
Utopia, Utopia 1, 9300 Aalst

Slim omgaan met social media

Veel jongeren zijn bijna voortdurend bezig met hun online sociale leven. Ze chatten, klikken, liken, taggen en swipen erop los. Maar hoe zit het met jou? Zijn Whatsapp, Snapchat, Instagram of TikTok ook een integraal onderdeel van jouw dagelijks leven? Of niet echt? En wat betekent dit alles voor je online reputatie? Hoe beïnvloeden sociale media je gezinsleven en hoe kun je gezonde grenzen stellen?

Deze sessie biedt een diepgaande inzage in deze vragen, inclusief waardevolle informatie, praktische tips en inspiratie voor jou.

Sociale media iconen

Doelgroep
voor (groot)ouders

Wanneer
6 februari 2024 — 19 uur

Waar
Online

Inschrijven voor één of beide sessies

Aangeboden infosessies
31 januari 2024
6 februari 2024
Je kan inschrijven voor 1 of beide infosessies

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten. Heb je een vraag of opmerking? Maak een melding