Een aantal inwoners test de beweegbank uit

Wat is een beweegbank?

Een beweegbank is een fitnessbank waarop je verschillende oefeningen kan doen om je lichaam te versterken en te stretchen. Deze banken zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden. Het is een alles-in-één toestel waarbij je zelfs met meerdere personen tegelijk kan oefenen.

Een aantal inwoners test de beweegbank uit

De stad hoopt dat Aalstenaars meer gaan bewegen en zal in elke deelgemeente een beweegbank plaatsen. Zo'n beweegbank is voor iedereen, maar moet vooral de 55-plussers actief en fit houden. Terwijl ze op stap zijn met hun vrienden, buren of kleinkinderen, kunnen ze op deze beweegbanken heel wat oefeningen doen. Daarnaast is het ook een ideale ontmoetingsplek voor jong en oud, want de beweegbanken komen op plaatsen waar er al speeltoestellen staan of andere recreatieve activiteiten mogelijk zijn.

Waar staat de beweegbank?

De eerste beweegbank staat aan de Harding in Herdersem. In juni worden nog 4 andere beweegbanken geplaatst. Voor de exacte plaatsbepaling van de beweegbanken, is de stad in overleg gegaan met de stedelijke retroraad en de vertegenwoordigers van het deelgemeentenplatform.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten