Kenneth Houfflijn AC

Glenn

Vroeger competitief gekoerst

Kenneth Houfflijn

Kenneth fietst 39 km vanuit Papegem

De collega die de langste afstand overbrugt met de fiets, da’s Kenneth Houfflijn (dossierbehandelaar bij ruimtelijke ordening). Hij woont in het Waalse Papegem of Papignies, een deelgemeente van Lessen. “Ik ben afkomstig van het West-Vlaamse Wortegem-Petegem, studeerde vastgoed in Aalst en leerde hier de stad én mijn vriendin kennen. Zij werkt in Leuven en we zochten iets in het midden en in een rustige omgeving.” Kevin fietst twee keer per week met de koersfiets naar het Werfplein, goed voor zo’n 80 km heen en terug langs de Dender. “Lange afstanden ben ik gewend, want ik heb vroeger nog competitief gekoerst. Ik kan me op het administratief centrum douchen en omkleden, heel handig. Mijn klein gelukske? Elektrische fietsen voorbijsteken.”

Kenneth Houfflijn

Evelien

Evelien Baelen

Nu nog angst voor ganzen overwinnen

Evelien Baelen

Evelien fietst 30 km vanuit Herne

Evelien Baelen (HR-projectleider) komt 3 à 4 keer per week met de fiets naar het werk. "Ik woon in Herne, tegen de Waalse grens, en leg heen en terug 60 km af per dag. In de zomer is het mijn ambitie om elke dag met de fiets te komen. Ik doe er per slot van rekening even lang over als met de wagen. Soms is het zelfs sneller. Met mijn speedpedelec rijd ik voornamelijk langs het jaagpad aan de Dender. Zalig bij mooi weer! Het enige nadeel daar: de ganzen en watervogels op het pad. Ik heb het niet zo voor pluimvee. Maar ik ben mijn angst aan het overwinnen. (lacht)"

Glenn Defrère

Sneller dan met de wagen

Glenn Defrère

Glenn fietst 33 km vanuit Geraardsbergen

Nóg een stadsmedewerker die je regelmatig op het Denderpad ziet fietsen. Gemeenschapswacht Glenn Defrère woont in Overboelare bij Geraardsbergen en kruipt bij beter weer elke dag op z’n speedpedelec. Via de fietslease van de stad bestelde hij een nieuw exemplaar. “Die wordt binnenkort geleverd, ik kijk ernaar uit. Over het traject van 33 km doe ik 45 minuten. Da’s vaak veel sneller dan met de wagen, zeker wanneer ik de shift vanaf 9 uur heb. Mijn record in de file staan op weg naar huis? 2 uur en een kwartier. Ook regen schrikt mij niet af, dan heb ik enkel wat moeite met in gang geraken. Ik rijd dan ook vaak binnendoor. Maar in 80% van de gevallen fiets ik langs de Dender. Als ik de vroege shift heb, heb ik het pad voor mij alleen: heerlijk.” Maar, besluit Glenn als een goeie gemeenschapswacht: “Ik hou me netjes aan de maximumsnelheid van 30 km/uur.”

Glenn Defrère

Info

Icon Select

Voordelen bij de stad: fietslease & -vergoeding

Als werknemer van de stad Aalst heb je recht op een fietsvergoeding van 0,35 EUR per km voor woon-werkverkeer, of een volledige terugbetaling van het abonnement voor het openbaar vervoer of een (eventueel) voordelige betalende parkeerplaats in de omgeving.

Stadspersoneel kan daarnaast jaarlijks intekenen op een fietslease.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten