Piëdestal: Tuan Van Roye

Tuan Van Roye met zijn ontwerpen

In Nieuw-Zeeland en Japan dragen ze skatekledij uit… Herdersem. Tuan Van Roye begon op z’n 14de kleren te ontwerpen en draait twee jaar later een jaaromzet van 120 000 EUR. Hoewel de tiener met beide voetjes op de grond - dan wel skateplank - blijft, denkt hij al aan de toekomst. Een specialisatiejaar mode in Zuid-Korea? Graag!” 

Iedereen digitaal mee

Mariëtta Digipunt

Een busticket kopen, een doktersafspraak maken, solliciteren, een schooltaak voorbereiden… Steeds meer dagelijkse taken gebeuren digitaal. Met de campagne ‘Iedereen digitaal mee’ willen de stad en Digipunt elke Aalstenaar meenemen op de digitale sneltrein. Ondersteuning nodig? Iedereen met een digitaal probleem kan zich gratis laten helpen bij Digipunt. Bovendien kunnen mensen met een laag inkomen twee jaar lang kosteloos een laptop gebruiken van de stad.

Zone 30 in Aalst: 'Allemaal Dertigers'

Nee, dit is niet de aankondiging van een nieuwe fictiereeks op tv. Wel de bekendmaking van de nieuwe GAS 5-wetgeving in Aalst. Vanaf september krijg je een GAS-boete wanneer je de zone 30 niet respecteert. Het eerste jaar zal er vooral gecontroleerd worden in de buurt van scholen. Onder het motto ‘in een schoolomgeving zijn we allemaal dertigers’ spreken zes generatiegenoten over hun ervaringen in het verkeer. 

Allemaal dertigers

Buren matchen op Ten Rozen

Burenmatcher Ten Rozen

Aan het einde van de Rozendreef doemen ze op, de blokken van Dewaco. Iedereen weet wel hoe ze in de volksmond heten. De vier appartementsblokken bieden een thuis aan honderden Aalstenaars. Een gemeenschap van tientallen verschillende nationaliteiten en achtergronden. Eenzaamheid, vervreemding en sociaal isolement zijn helaas woorden die ook in deze context passen. Daarom koos de stad deze buurt uit om het project Burenmatcher te laten proefdraaien. CHIPKA was erbij tijdens de lancering op een snikhete vrijdagnamiddag.

CHIPKA september 2023

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten