Piëdestal: Margaux Bogaert

Goeiemorgen, Morgen met Margaux

Met Margaux Bogaert hebben we een ochtendmens én een radiobeestje pur sang in ons midden. Ze is sinds enkele weken te horen in het  ochtendprogramma ‘Goeiemorgen Morgen!’ op Radio2. Alle vertrouwen in haar goesting, talent en haar wekker natuurlijk.

radiopresentatrice Margaux Bogaert

Fusie ziekenhuizen OLV - ASZ

We verwachten een prachtige baby, maar de zwangerschap is nog lang.” Ook wanneer algemeen directeurs Sabine Siau en Peter Verhulst het over de fusie van het A.S.Z. en OLV hebben, schuwen ze medische beeldspraak niet. Samen brengen ze alles in gereedheid om het derde grootste ziekenhuis van België uit te bouwen. Uitgerekende datum? 1 januari 2025.

Peter Verhulst (OLV) en Sabine Siau (ASZ)

OKAN

Onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers

Exact één jaar geleden, op donderdag 24 februari 2022, startte de Russische invasie in Oekraïne. Veel mensen sloegen op de vlucht. 65 000 Oekraïners, vooral vrouwen en kinderen, kregen het voorbije jaar onderdak in ons land. Die instroom is duidelijk merkbaar bij OKAN, het Onthaalonderwijs voor anderstalige Nieuwkomers. CHIPKA bezocht OKAN Aalst en sprak er met leerkrachten en leerlingen van verschillende nationaliteiten. En dat kon perfect in het Nederlands, voor veel kinderen de zoveelste taal die ze machtig worden.

OKAN klas

Lang leve de Vrijheid(straat)!

Daar wij in een zijstraat zitten van de fameuze Kattestraat vroegen we ons af of jullie onze straat en zijn gezellige, leuke handelaars eens in de schijnwerpers willen zetten.” Getekend, Ann, Isabelle en Marleen van lingeriewinkel Mio Sogno in de Vrijheidstraat. Soms is er niet veel nodig om de interesse van onze redactie te prikkelen. En waarom niet, als er fijne verhalen te rapen vallen?

Zicht op de Vrijheidstraat

CHIPKA maart 2023

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten