Jan Cami

Op een piëdestal van sterrenstof

Ergens tussen Mars en Jupiter zweeft ‘Cami’. Niet de gerenommeerde professor Sterrenkunde met Aalsterse roots zelf, maar een planetoïde die onlangs naar Jan Cami werd vernoemd. De ontdekker van buckyballs in de ruimte werkt al ruim 16 jaar aan de University of Western Ontario in Canada, maar keert een drietal keer per jaar terug naar zijn Aalst wanneer de lokroep van het frietkot en sjoekes te groot wordt.

Jan Cami

Een nieuwe directeur voor De Werf

Maak kennis met Fred Gillebert

Hooverphonic, Rosas en de 80-jarige Jan De Wilde. Het zijn maar enkele klinkende namen die cultuurcentrum De Werf volgend theaterseizoen ontvangt. Maar ook achter de schermen loopt binnenkort een klinkende naam rond. Fred Gillebert was de afgelopen jaren directeur van het Dilbeekse CC Westrand en wordt vanaf 1 juli diensthoofd Cultuur in Aalst. Naast De Werf krijgt hij dan ook Carnaval en CIRK! onder zich. CHIPKA legt hem op de rooster.

Fred Gillebert in de rode zeteltjes van het cultuurcentrum

Topdag Erembodegem

Door de wind, door de regen

Zondag 23 april, 13.30 uur. Aan de kerk van Erembodegem tilt een foorkramer weifelend het zeildoek van zijn paardenmolen omhoog. Hij tuurt naar buiten. Het regent. Aprilse grillen waar niemand in Erembodegem zat op te wachten. Zeker niet op zo’n dag als vandaag, dé ‘Topdag’. Maar weer of geen weer, het event gaat door. CHIPKA, ook al niet onder de indruk van wat regendruppels, ging op verkenning en proefde vooral veel positivisme.

Op de Topdag in Erembodegem vindt ook het jaarlijkse kevertreffen plaats.

CHIPKA juni 2023

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten