Overwinteren Aalst

Piëdestal: Wereldlichtjesdag

Ergens tussen de donkere herdenkingsmaand november en de feestverlichte kerstperiode is er een moment waar rouw en mooie herinneringen samenkomen. Dat moment is Wereldlichtjesdag, een ingetogen herdenking voor overleden kinderen op zondag 10 december. Initiatiefnemers zijn de zussen Soetkin en Isolde Geerinck: “Een kind verliezen is het ergste wat je kunt meemaken. Tijdens Wereldlichtjesdag wordt dat grote leed omarmd.”

Soetkin en Isolde van Wereldlichtjesdag

Winnaars Ondernemersaward 2023

Opnieuw glitter, glamour en awards. Voor de elfde keer op rij reikte Broeikas de Ondernemersaward uit in De Werf. Het publiek kreeg eindelijk een antwoord op de vraag: Welke Aalsterse ondernemer heeft de kind in de zeilen? En dat bleek Ruth DeVreese van Konnekto te zijn. De award van Prille Klimmer ging naar Arnaud Muylaert van Tiptoh. Jeniffer Vansteyvoort van kunstencentrum Netwerk kreeg de titel Gangmaker van het jaar.

Winnaars Ondernemersaward

20 907m² nieuwe sportterreinen

Zomerlichamen stoom je klaar in de winter, moeten ze bij Aalst Sport gedacht hebben. De afgelopen  maanden werden zowel het kunstgrasveld aan het Beukenhof als de velden op Sportcomplex Osbroek onder handen genomen. Aan Sportcentrum Denderdal vertrekken binnenkort dan weer twee nieuwe looproutes. Alles voor een gezonde geest in een gezond lichaam, dat tijdens de komende feestperiode toch serieus op de proef gesteld wordt.

Sportterreinen Osbroek

Nationaal Park Scheldevallei

Vrijdag de dertiende hoeft niet altijd een ongeluksdag te zijn. Die dag in oktober kondigde de Vlaamse regering officieel aan dat Vlaanderen voortaan drie nieuwe Nationale Parken zou tellen. En één van de drie is de Scheldevallei, een uitgestrekt rivierenlandschap waartoe ook een stukje Aalst behoort. De oude sasbrug, op de grens van Gijzegem, Herdersem en Wieze (Lebbeke) wordt één van de toegangspoorten. Welkom in het ‘Nationaal Park van Aalst’.

Beneden-Dender in Gijzegem

Terjoden, daar zit muziek in!

Terjoden of ‘Trejen’, zoals dat lokaal klinkt, strekt zich uit over twee gemeenten: het ene deel ligt in  Erembodegem en het andere, over de spoorweg, is Haaltert. Aan de Geraardsbergsesteenweg kijken
twee ankerpunten van het gehucht mekaar recht in de ogen: de (ontwijde) kerk aan de ene kant van de straat, café Elckerlyc aan de andere. Pendelt geregeld heen en weer tussen beide: Harmonie De Terjodenaren. Zij maken zich op voor hun eindejaarsconcert. En dan schotelen ze onder andere ‘marsmuziek’ voor. Geen traditionele hoempapa, maar muziek van die andere Mars, Bruno.

Harmonie De Terjodenaren in repetitie

CHIPKA december 2023

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten