Kareeloven ligt in een rustige, landelijke omgeving, met een prachtige tuin van 1 hectare 25 are en een mooi aangelegde vijver. De locatie telt 90 serviceflats. 16 ervan zijn speciaal aangepast aan mindervalide personen. Alle flats hebben een oppervlakte van ongeveer 50m².

Zorgeloos wonen

Serviceflats De Kaalberg maken deel uit van de seniorenvoorzieningen van OCMW Aalst. Net als bij de andere zorginstellingen van de stad is een kwaliteitsvolle en klantvriendelijke dienstverlening ons doel.

Wat is een serviceflat?

Een serviceflat is een woonvorm die het senioren mogelijk maakt om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. De flats zijn aangepast aan de noden en behoeften van senioren (vanaf 65 jaar).

Het OCMW biedt met de serviceflats een aangenaam, veilig en comfortabel verblijf aan met respect voor de identiteit en privacy van elke bewoner. Als bewoner heb je de mogelijkheid om beroep te doen op optimale thuisverpleging, gezinszorg, poetshulp, maaltijdbedeling, sociale/administratieve hulpverlening, vervoer voor minder mobielen,… Dit is geen standaard dienstverlening die bij de serviceflat hoort, maar het staat elke bewoner vrij om deze diensten in te huren.

Wonen in serviceflats Kareeloven

Kareeloven ligt in de landelijke omgeving van deelgemeente Hofstade, met een prachtige grote tuin en een aangelegde vijver. Het complex dateert van 1995 en telt 90 serviceflats. Er is een cafetaria in de residentie en er is een aangelegde petanquebaan. Wie zelf geen was- of droogmachine heeft, kan de gemeenschappelijke toestellen gebruiken tegen betaling. 

Zestien flats zijn aangepast aan minder mobiele personen. Alle flats hebben een oppervlakte van ongeveer 50m². 

Elke flat heeft:

  • een leefruimte
  • een volledig ingerichte keuken met kookplaat, afzuigkap, aanrecht en voldoende keukenkasten
  • een badkamer met lage douche, wastafel, badkamermeubel en een verhoogd toilet
  • een berging met aansluitmogelijkheid voor wasmachine en droogkast
  • een terras
Plattegrond serviceflats Kareeloven

Onze dagprijs

De verblijfsdagprijs, inclusief waterverbruik, bedraagt momenteel 23,02 EUR/dag. De waarborg bedraagt 708,30 EUR. 

Bewoners hebben inspraak

Er is een bewonersraad die regelmatig samenkomt, zodat iedereen op de hoogte is van eventuele wijzigingen of nieuwigheden over de algemene werking van de instelling. De bewoners kunnen bij deze raad en bij de dagelijks verantwoordelijke terecht met hun suggesties en klachten.

Wil je meer weten over residentie De Kaalberg?

Onze verantwoordelijke organiseert op regelmatige tijdstippen een kijkdag in onze residentie. Je krijgt er antwoord op al je vragen en je kan een assistentiewoning bekijken.
Interesse? Stuur een mailtje om je in te schrijven.

Senior dame die uit het raam kijkt

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten. Heb je een vraag of opmerking? Maak een melding