De Kaalberg bestaat uit twee gebouwen en telt 47 serviceflats, die speciaal aangepast zijn aan mindervalide personen. Elke flat heeft een oppervlakte van ongeveer 54m². Het ene gebouw heeft uitzicht op de Pachting en het dorpsplein, het andere op de rustige, landelijke omgeving van Moorsel. 

Zorgeloos wonen

Assistentiewoningen De Kaalberg maken deel uit van de seniorenvoorzieningen van OCMW Aalst. Net als bij de andere zorginstellingen van de stad is een kwaliteitsvolle en klantvriendelijke dienstverlening ons doel.

Wat is een assistentiewoning?

Een assistentiewoning  is een woonvorm die het senioren mogelijk maakt om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. De flats zijn aangepast aan de noden en behoeften van senioren (vanaf 65 jaar).

Het OCMW biedt met de assistentiewoningen een aangenaam, veilig en comfortabel verblijf aan met respect voor de identiteit en privacy van elke bewoner. Als bewoner heb je de mogelijkheid om beroep te doen op optimale thuisverpleging, gezinszorg, poetshulp, maaltijdbedeling, sociale/administratieve hulpverlening, vervoer voor minder mobielen,… Dit is geen standaard dienstverlening die bij de assistentiewoning hoort, maar het staat elke bewoner vrij om deze diensten in te huren.

Wonen in assistentiewoningen De Kaalberg

Residentie De Kaalberg is gelegen aan de rand van het dorpsplein van Moorsel en bestaat uit 2 delen. Het ene gebouw geeft uitzicht op het dorpsplein en het andere heeft een uitzicht op de rustige, landelijke omgeving van Moorsel. De Kaalberg telt 47 assistentiewoningen die allemaal toegankelijk zijn voor minder mobiele personen. Er is een cafetaria in de residentie. Wie zelf geen was- of droogmachine heeft, kan de gemeenschappelijke toestellen gebruiken tegen betaling. Elke flat is ongeveer 54m² groot en is voorzien van alle hedendaags comfort.

Elke flat heeft:

  • een leefruimte
  • een volledig ingerichte keuken met kookplaat, afzuigkap, aanrecht en voldoende keukenkasten
  • een badkamer met lage douche, wastafel, badkamermeubel en een verhoogd toilet
  • een berging met aansluitmogelijkheid voor wasmachine en droogkast
  • een terras
Plattegrond van een assistentiewoning

Onze dagprijs

De verblijfsdagprijs, inclusief waterverbruik, bedraagt momenteel 26,54 EUR/dag.  De waarborg bedraagt de dagprijs x 30. 

Bewoners hebben inspraak

Er is een gebruikersraad die regelmatig samenkomt, zodat iedereen op de hoogte is van eventuele wijzigingen of nieuwigheden over de algemene werking van de instelling. De bewoners kunnen bij deze raad en bij de verantwoordelijke terecht met hun suggesties en klachten.

Wil je meer weten over residentie De Kaalberg?

Onze verantwoordelijke organiseert op regelmatige tijdstippen een infomoment in onze residentie. Je krijgt er antwoord op al je vragen en je kan een assistentiewoning bekijken.
Interesse? Stuur een mailtje om je in te schrijven.

foto van een senior dame die over de leuning van een sofa kijkt

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten