Kindje aan de toonbank in de ruilwinkel

De komst van een nieuw kindje zorgt vaak voor een grote hap uit het gezinsbudget. Tegelijkertijd worden kleine kindjes snel groot. Daarom openden het OCMW en de stad, met ondersteuning van de Nationale Loterij, een ruilwinkel waar alle ouders kwaliteitsvolle tweedehandskledij voor baby’s en peuters (van 0 tot 3 jaar) kunnen inwisselen voor ruilpunten. Met dit initiatief krijgen ook kwetsbare gezinnen een extra duwtje in de rug.

Vorige week Openingsuren van 22 juli 2024 tot 28 juli 2024 Next week
Maandag 22 juli 2024
  • Gesloten
Dinsdag 23 juli 2024
  • Gesloten
Woensdag 24 juli 2024
  • 14:00 - 16:30
Donderdag 25 juli 2024
  • Gesloten
Vrijdag 26 juli 2024
  • Gesloten
Zaterdag 27 juli 2024
  • 10:00 - 12:30
Zondag 28 juli 2024
  • Gesloten

Algemeen

Nog te vaak worden perfect bruikbare dingen weggegooid. Kinderen onder de drie jaar groeien heel snel uit hun kledij, die kledij is bijgevolg niet veel gedragen en vaak ook niet versleten. Zonde om weg te doen! Ruil ze om bij Weg & Weer, de ruilwinkel van stad en OCMW voor kinderkledij van nul tot drie jaar. De medewerkers aanvaarden enkel onbeschadigde, vlekkeloze kledij om een kwalitatief aanbod te garanderen.

Hoe werkt het?

Iedereen kan er kinderkleding van 0 tot 3 jaar omruilen. Aan ieder kledingstuk wordt een puntenwaarde toegekend, waarvoor je stempels krijgt op je ruilkaart. Voor een t-shirt krijg je bijvoorbeeld 1 stempel, voor een jas 3. En die stempels kun je inruilen voor nieuwe kledij. Dat kan op dezelfde dag of op een later moment. Doneren zonder omruilen kan ook, met een maximum van 10 stuks.

Gewassen en gestreken

Onze vrijwilligers doen eerst nog een extra check bij de omgeruilde kleding. Daarna wassen en strijken ze de kleertjes vooraleer ze in de winkel terecht komen. Ook schoentjes kan je omruilen in de winkel.

Stempelkaart van de ruilwinkel
Moeder en kind aan het winkelen in de ruilwinkel

Ruilen voor de goede zaak

Weg&Weer heeft niet alleen een duurzame functie, de winkel speelt ook een rol in het kinderarmoedeplan van de stad. Mensen met een UiTPAS aan kansentarief krijgen een extra duwtje in de rug zodat ook zij over kwalitatieve kinderkledij kunnen beschikken. Maar iedereen die bijvoorbeeld een activiteit van het Huis van het Kind bijwoont, kan ook extra stempels sparen.

Weg& Weer is een initiatief van de stad, OCMW en Huis van het Kind met de ondersteuning van de Nationale Loterij.

Kindje speelt met ballon in de ruilwinkel

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten