Wie opvang zoekt, geen raad weet met een huilbaby of puberende kinderen of met andere opvoedingsproblemen kampt, kan in het Huis van het Kind terecht. Van bij het prille begin van de zwangerschap tot het moment dat je kind afstudeert, helpen onze medewerkers je graag verder met je vragen. Ook grootouders of professionelen zijn welkom voor advies. Onze medewerkers luisteren naar je vragen en zoeken een passend antwoord.

Vorige week Openingsuren van 22 juli 2024 tot 28 juli 2024 Next week
Maandag 22 juli 2024
  • 09:00 - 13:00
Dinsdag 23 juli 2024
  • 14:00 - 19:00
Woensdag 24 juli 2024
  • Gesloten
Donderdag 25 juli 2024
  • 09:00 - 13:00
Vrijdag 26 juli 2024
  • Gesloten
Zaterdag 27 juli 2024
  • Gesloten
Zondag 28 juli 2024
  • Gesloten

Gesprek op maat

Opvoeden doe je elke dag, maar het is niet altijd makkelijk. Elke ouder heeft wel eens twijfels en vragen, of zoekt informatie over de opvoeding van kinderen. Soms heb je niet voldoende aan een brochure of boek. Je kunt in het Huis van het Kind terecht voor gesprekken op maat. Zowel ouders en opvoedingsverantwoordelijken met kinderen en jongeren tussen 0 en 24 jaar, maar ook professionals die werken met kinderen en jongeren kunnen met vragen bij ons terecht. De gesprekken gaan door met de ouder(s), dus zonder het/de kind(eren) en gaan door op afspraak. Je kan kiezen voor een afspraak in Huis van het Kind, digitaal of een wandeling in het stadspark.

Logo Huis van het Kind Aalst
Icon Select

Telefonisch elke dag bereikbaar tijdens de kantooruren

Binnenlopen in het Huis van het Kind kan je tijdens de bovenstaande openingsuren. Maar we zijn elke (tijdens de kantooruren) ook telefonisch of via e-mail bereikbaar. 

Infomomenten en workshops

Het Huis van het Kind ziet regelmatig dezelfde informatie- of ondersteuningsvragen opduiken. Daarom richten zij voor de meest voorkomende thema's vaak infoavonden, vormingen etc. in. Bovendien is het ook een grote meerwaarde om ervaringen te delen of in groep uitleg te krijgen. 

Dame met kind op de arm

Uitlenen en spelen

Uitlenen, ontmoeten en spelen

De speel-o-theek 'Het Speelpaleis' is een bibliotheek, maar dan voor speelgoed. Er is een gevarieerd aanbod van spelmateriaal met meer dan 3 900 stuks speelgoed. In 'Het Speelpaleis' ontmoeten ouders op een informele manier andere ouders en krijgen kinderen de kans om andere leeftijdgenoten te ontmoeten via spelletjes en activiteiten. Samen spelen verbindt niet alleen de kinderen, maar ook de ouders. Maandelijks organiseert de vierdewereldgroep activiteiten samen met ouders uit de speel-o-theek.

Infotheek

In onze infotheek vind je een brede waaier aan boeken, brochures, folders en educatieve spelen over verschillende opvoedingsthema's. Ben je op zoek naar een specifiek boek? Dan kan je ook terecht bij Huis van het Kind. De folders en brochures kan je gratis meenemen. Boeken en educatieve spelen kan je ter plaatse inkijken of gratis ontlenen.

Uitlenen materialen SENSOA

Om materialen van de leermiddelenbank van Sensoa te ontlenen moest je tot voor kort naar Antwerpen trekken. Door ontleenpartner te worden van Sensoa kan je nu ook in het Huis van het Kind Aalst terecht om de educatieve materialen die Sensoa zelf uitgeeft, te ontlenen. Sensoa is het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid.

Wereldmama's

Wereldmama's brengt anderstalige moeders met kinderen tussen 0 en 3 jaar samen in een educatief ontmoetingsmoment. De momenten worden begeleid door een vaste educatief medewerker van Ligo en een verpleegkundige / gezinsondersteuner van Kind en Gezin. De nadruk ligt op opvoedingsondersteuning, diensten en voorzieningen in de stad leren kennen, empowerment en taalverwerving.

Kinderopvang

Kies je voor een onthaalouders of voor een kinderdagverblijf? Hoeveel kost de kinderopvang? Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor de opvang? Wat is het verschil tussen inkomenstarief en een vast tarief en hoe kan je dat inkomenstarief zelf berekenen?

Vakantieopvang

Op zoek naar opvang en vrije tijd tijdens schoolvakanties voor je kinderen? Sportkampen, speelpleinwerking, vakantieopvang voor kleuters,...

kinderopvang

Klaproosje vakantieopvang

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten