grafiti in een bont kleurenpalet van Ilse Uyttersprot en Kamiel Sergant

Wat houdt de kunstopdracht in?

De fietserstunnel gelegen onder de N411 in Moorsel zal binnenkort de naam van Kamiel Sergant dragen. Om die naam kracht bij te zetten én als ode aan de overleden Keizer wil de stad een kunstwerk realiseren met als onderwerp 'Het leven van Kamiel Sergant'.

De stad Aalst schrijft daarvoor een opdracht uit voor een kunstwerk / muurschildering aan de fietserstunnel en voorziet een budget van 25 000 EUR (incl.btw) om het kunstwerk te realiseren. De kunstenaar of het kunstenaarscollectief heeft artistieke vrijheid met betrekking tot de stijl van het werk. Het kunstwerk moet wel een weerspiegeling of interpretatie zijn van het leven en werk van Kamiel Sergant.

Meer over de procedure

De selectieprocedure bestaat uit twee eliminerende rondes die worden beoordeeld door een professionele jury. De eerste ronde is een open oproep en bestaat uit het aanleveren van een portfolio met cv en motivatiebrief. Daaruit kiest de jury drie kunstenaars.

In de tweede ronde krijgen de drie geselecteerde kunstenaars de opdracht om een concept of ontwerp aan te leveren en voor te stellen. Voor het maken van een ontwerp ontvangen de niet-geselecteerde kunstenaars 750 EUR.  

De uiterste indiendatum voor ronde 1 (portfolio) is 31 mei  2024 om 23.59 uur. Je stuurt de documenten per mail naar cultuur@aalst.be met als onderwerp 'kunstopdracht fietstunnel'. 

Meer informatie over de procedure vind je terug in het reglement.

Kunnen we deze pagina inhoudelijk nog verbeteren? Laat het ons gerust weten