home-pagina
   Werf 9 - 9300 Aalst   
info@aalst.be   
053 77 9300  
A-loket . Openingsuren administratief centrum . Contact    
foto Thuis in de stad
gezondheid & leefmilieu

Hieronder vind je een overzicht van wat je op dit deel van de site kan terugvinden (of gebruik het linkernavigatiemenu):

 
gezondheid & leefmilieu
 
Nieuws
 Dagen Zonder Vlees
DVZ Van 1 maart t.e.m. 15 april loopt de campagne Dagen Zonder Vlees (DZV). DZV is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. Maar er liggen nog meer uitdagingen klaar...

 'Aalst, stad met zicht op zorg' valt in de prijzen
zorgproeftuinen Studio Dott valt in de prijzen met het begeleidingstraject 'Aalst, stad met zicht op zorg'. De winnaars van de prestigieuze 'Henry Van de Velde design award' werden gisteren bekend gemaakt en daar is Aalst dus onrechtstreeks één van. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Flanders District of Creativity van de Vlaamse Overheid.

 Stad Aalst subsidieert aankoop AED of AED-kast
AED Stad Aalst zet sterk in op hartveiligheid. Aalsterse verenigingen of organisaties kunnen subsidies aanvragen bij de stad als ze een AED-toestel of AED-kast aankopen.

 Aalst zet in op hartveiligheid met AED's
aed Aalst is toonaangevend op vlak van hartveiligheid en zet hier sterk op in. Stad Aalst organiseerde op 24 juni 2016 een grootschalige praktijkgerichte opleiding rond reanimatie en het gebruik van de automatische externe defibrillator (AED). Tijdens het najaar van 2016 kunnen alle Aalstenaars zo'n gratis opleiding volgen. De stad investeert ook in de aankoop van 41 extra AED's en in extra opleidingen. Verenigingen die zelf een AED-toestel aankopen kunnen hiervoor een subsidie krijgen.

 Campagne 'Belang van bomen'
campagnebeeld Niets is belangrijker dan zuivere lucht, water en bodem. Dat weet wel iedereen, maar de link met bomen in de directe omgeving wordt zelden gelegd. Daarom startte Stad Aalst een grootscheepse campagne om het belang van bomen te onderstrepen. Tientallen bomen werden alvast uitgerust met ludieke, rake slogans.

meer nieuws ]

 
Laatst gewijzigd