home-pagina
Grote Markt 3 9300 Aalst   
info@aalst.be   
053 77 9300     
foto Thuis in de stad

Tekst onleesbaar?


bibliotheek

Naast de hoofdbibliotheek in de Molenstraat beschikt Aalst nog over 7 andere filialen en uitleenposten. Via deze pagina kan je een overzicht van de adressen en openingsuren bekijken, alsook de online catalogus raadplegen, praktische info bekijken en meer informatie over tijdelijke activiteiten terugvinden. Verder zijn er formulieren beschikbaar voor adreswijziging, leenverkeeraanvraag en magazijnaanvraag.

Buiten het raadplegen van de beschikbare werken biedt mijn.bibliotheek.be je ook de mogelijkheid om werken te reserveren of verlengen, aankoopsuggesties te doen en je leen- en financiële geschiedenis te bekijken.

 
bibliotheek
 
Nieuws
 Workshop: digitale week
Op woensdag 22 en vrijdag 24 april kun je een schat aan digitale informatie ontdekken in de bib. In deze korte workshops van 90 minuten wordt er een toonmoment gegeven over hoe je de digitale tools van de bibliotheek zoals Mijn bibliotheek, de online catalogus en Gopress kunt gebruiken.

 Voorleesmomenten voor kinderen van 3 tot 12
 WORKSHOP: Fotografie
In het kader van de Digitale Week organiseert de bibliotheek een workshop waarbij kinderen foto's nemen van hun mama/papa of oma/opa.

 JEUGDBOEKENWEEK: Humor
Jeugdboekenweek 2015 De jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Normalerwijze loopt dit 14 dagen, maar in Aalst doen we er een schepje bovenop en laten we het 21 dagen lopen! Van 14 maart tot en met 5 april zijn er tal van activiteiten rond HUMOR, het thema van dit jaar.

 Lespakket: Breng kleur in je klas met het O MUNDO-pakket
het O Mundo-pakket Kinderen uit verschillende culturen komen in Vlaamse kleuter- en lagereschoolklassen terecht. Veel schoolklassen zijn daardoor gekleurd. Het pakket O Mundo - een kleine Wereldbibliotheek - is een project van Stichting Lezen en brengt de mooiste prentenboeken uit de hele wereld samen in jouw klas. En de klassen die niet gekleurd zijn? Die krijgen kleur door deze boeken.

meer nieuws ]