home-pagina
   Werf 9 - 9300 Aalst   
info@aalst.be   
053 77 9300  
A-loket . Openingsuren administratief centrum . Contact    
foto Thuis in de stad
bibliotheek

Naast de hoofdbibliotheek in de Molenstraat beschikt Aalst over 4 bibliotheekfilialen. Hieronder vind je de adressen en openingsuren, andere praktische info over de Stedelijke bibliotheek en meer informatie over verschillende projecten en tijdelijke activiteiten.

Om het aanbod aan boeken, cd's en dvd's te ontdekken, kan je terecht bij de online catalogus .

Buiten het raadplegen van de beschikbare werken biedt mijn.bibliotheek.be je ook de mogelijkheid om werken te reserveren of te verlengen, aankoopsuggesties te doen en je leen- en financiële geschiedenis te bekijken.

utopiaIn 2018 verhuizen de Bibliotheek en de Academie voor Podiumkunsten naar Utopia, een gloednieuw kennis- en belevingscentrum op de Graanmarkt. Blijf op de hoogte via de facebookpagina Utopia Aalst of de website.

 

 
bibliotheek
 
Nieuws
 Nieuw reglement sinds 1 januari 2017: nu ook met gezelschapsspellen
Reglement stedelijke bibliotheek Sinds 1 januari 2017 heeft de Stedelijke bibliotheek enkele nieuwigheden voor de bibliotheekbezoeker in petto. Zo kun je nu ook gezelschapsspellen ontlenen. Ook de speciale openingsuren voor studenten staan nu duidelijk in het reglement vermeld.

 Vanaf nu inschrijven voor 'Beleven in de bib - voorjaar 2017'
Beleven in de bib voorjaar 2017 Schrijf online in voor de evenementen van de Stedelijke bibliotheek vanaf dinsdag 20 december 2016, 10 uur.

 Workshop: ValentijnspoŰzie (10-14 jaar)
Valentijn in de bib Het mooiste Valentijnsgeschenk maak je zelf. Met deze workshop zorgen je ervoor dat je dat zeker lukt.

 Workshop: Oilsjters voor kinderen (6-9 jaar)
Bibliotheek Aalst Laat de kinderen het sappigste dialect van Vlaanderen echt leren kennen. Kenner Jan Louies zorgt voor de goede start.

 Lerarenkaart: haal ze af in de bib
Lerarenkaart in de bib Nieuws voor leerkrachten: de nieuwe Lerarenkaart is er vanaf dinsdag 27 december 2016.

meer nieuws ]